FIAT: Επιστρέφει στα σουπερμίνι με νέο μοντέλο το 2023

FIAT: Επιστρέφει στα σουπερμίνι με νέο μοντέλο το 2023

Ένα νέο σουπερμίνι που θα παρουσιαστεί το 2023 θα σημάνει τη νέα εποχή της FIAT, με τρία νέα crossover και το νέο Panda να ακολουθούν.

FIAT

Στο άμεσο μέλλον, η γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή θα αποτελείται από δέκα μοντέλα. Συγκεκριμένα, το πορτφόλιο της FIAT θα απαρτίζεται από τέσσερα ελαφρά επαγγελματικά, το Strada το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την Ν.Αμερική, το 500, ένα νέο ηλεκτρικό σουπερμίνι και τρία νέα crossover. Η σχεδίαση των τεσσάρων τελευταίων θα είναι έντονα επηρεασμένη από το Centoventi concept που παρουσιάστηκε το 2019.

O CEO της FIAT, Olivier François δήλωσε ότι «μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα λανσάρουμε ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο, στοχεύοντας στο B-Segment και τα crossover». Ο ίδιος ανέφερε ότι προς το παρών η FIAT διαθέτει στην γκάμα της μόνο το 500Χ, αλλά στόχος είναι να προστεθούν στην γκάμα της εταιρίας άλλα δύο crossover.

FIAT

Όσο αναφορά το νέο supermini της FIAT, θα κάνει ντεμπούτο το 2023 και θα είναι ο αντίπαλος των Peugeot 208, Opel Corsa και Renault Clio. To νέο ιταλικό χάτσμπακ θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP όπως τα 208 και Corsa. Θα είναι διαθέσιμο πιθανότατα σε υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, καθώς η μάρκα οδεύει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της από το 2027. 

Ο François εξέφρασε την επιθυμία του η FIAT να γίνει «η Tesla του λαού» αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο τόνισε ότι το κόστος των ηλεκτρικών πρέπει να μειωθεί σημαντικά.

Περνώντας τώρα στα Panda και 500, τα δύο μοντέλα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην γκάμα της FIAT, με τον ισχυρό άνδρα του κατασκευαστή να δηλώνει «το 500 γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, αλλά υπάρχει χώρος και για μια νέα εκδοχή του 500 πέρα από το 500X, παράλληλα η αναγέννηση του Panda θα διατηρήσει το σκληροτράχηλο και μίνιμαλ πνεύμα του προκατόχου του».

[Πηγη: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube