Faraday Future FF91, 610 km με μία φόρτιση

Faraday Future FF91, 610 km με μία φόρτιση

Παρά τις δυσκολίες της, η FF δεν το βάζει κάτω. Το SUV της, το Faraday Future FF91, πέρασε τις δοκιμές αυτονομίας της EPA, της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος, ξεπερνώντας τα 600 km.

Faraday Future FF91

Ο κύκλος EPA στις Ηνωμένες Πολιτείες ευνοεί τη χρήση αυτοκινητοδρόμων. Σύμφωνα με αυτό το πρότυπο, το Faraday Future FF91 είναι ικανό να διανύσει 381 μίλια (613 km) με μια φόρτιση, φορώντας 22άρηδες τροχούς.

Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι το ηλεκτρικό SUV με την μπαταρία των 130 kWh έχει ικανό ενεργειακό απόθεμα για να κινηθεί σε μεγάλες διαδρομές. Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι η ταχύτητα φόρτισής του είναι 800V που σημαίνει ότι στο συνεχές ρεύμα, η ισχύς φόρτισης μπορεί να υπερβαίνει τα 150 kW. 

Faraday Future FF91

Σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, η αυτονομία του Faraday Future FF91 παραμένει στα 480 km για αυτό το αυτοκίνητο 1.050 ίππων. Ισχύς που αποδίδεται από τρεις ηλεκτροκινητήρες που με τη σειρά τους καθιστούν ικανό το Faraday Future FF91 να φτάνει από τα 0 στα 100 km/h σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα.

«Το Faraday Future FF 91 θα είναι το πρώτο υπέρ-πολυτελές EV στην αγορά, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για τον οδηγού και τους επιβάτες», δήλωσε ο Matt Tall, αντιπρόεδρος παραγωγής στη Faraday Future.

Το Faraday Future FF91 αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2018, με το αυτοκίνητο προ-παραγωγής να είναι έτοιμο την ίδια χρονιά, το μοντέλο όμως έμεινε πίσω από το χρονοδιάγραμμα. Η Faraday Future, με τη διασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων μέσω του Geely Group, διατείνεται ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει στο τέλος του 2022 στο εργοστάσιό της στην California. Εν τω μεταξύ, έχουμε δει ήδη το αυτοκίνητο παραγωγής από τις αρχές της χρονιάς. 

Faraday Future FF91

H Faraday Future είπε επίσης ότι λυπάται για την εκστρατεία «παραπληροφόρησης» σχετικά με την οικονομική υγεία της και τις ενέργειες που έκανε προκειμένου να αποφύγει χρεοκοπία. Αυτοί οι ισχυρισμοί, λέει, ότι προήλθαν και από έναν βασικό μέτοχο και μέλη του προσωπικού που απαιτούσαν την αποχώρηση της εκτελεστικής προέδρου της εταιρείας, Susan Swenson. Η Faraday Future έχει επίσης διορίσει δικηγόρο για να ερευνήσει τις καταγγελίες της, καθώς όπως λέει, υπήρξαν επίσης απειλές για φυσική βία ακόμα και δολοφονία.

Faraday Future FF91

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube