Faraday Future FF 91: Τελικά μπαίνει σε παραγωγή

Faraday Future FF 91: Τελικά μπαίνει σε παραγωγή

Ύστερα από δύο χρόνια αβεβαιότητας, η Faraday Future παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα το πρωτότυπο παραγωγής του ηλεκτρικού FF91, με το ολοκληρωμένο αμάξωμα κατασκευασμένο στο νέο εργοστάσιο στο Hanford της California.

Η Faraday Future παρουσίασε για πρώτη φορά το FF91 στο Consumer Electronics Show του 2017, αλλά έκτοτε η εταιρεία έχει περάσει μεγάλη οικονομική τρικυμία. 

Κατάσταση που διαιωνιζόταν, μέχρι η εταιρεία Evergrande Health με έδρα το Χονγκ Κονγκ να επενδύσει ποσό ύψους δύο δισ. δολαρίων και η εταιρεία τελικά να αρχίσει να σταθεροποιείται. Η Faraday Future εγκατέλειψε το εργοστάσιο παραγωγής που βρισκόταν στη Nevada, υπέρ του εργοστασίου στο Hanford, το οποίο ήταν πρώην εργοστάσιο ελαστικών της Pirelli.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Faraday Future FF 91, νέο ρεκόρ EV στο Pikes Peak [videos]

Η παραγωγική διαδικασία περιλαμβάνει πάνω από 1.500 «πριτσίνια» που συνδέονται με την αλουμινένια δομή του αυτοκινήτου, με τεχνικές συγκόλλησης σημείου και μια ειδική συγκόλληση για αλουμίνιο και χάλυβα. Το FF91 φέρεται να αποδίδει 1.050 ίππους και να διαθέτει μπαταρία 130kWh που του παρέχει αυτονομία 610 km.

Faraday Future FF91 body

Πλέον, με το πρώτο αμάξωμα παραγωγής ολοκληρωμένο, η Faraday Future δήλωσε ότι αναμένει να παραδώσει τα αυτοκίνητα στους πρώτους πελάτες τον Δεκέμβριο του 2018. Οι παραγγελίες για το FF91 είναι ανοιχτές από το 2018, με τους αρχικούς πελάτες να αποκαλούνται από την εταιρεία «FF Futurists». 

Όπως καταλαβαίνετε, το FF91 θα κάνει τα Tesla να ακούγονται πάμφθηνα, καθώς η τιμή του εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται γύρω από τις 300 χιλιάδες δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube