Επιτέλους, το πρώτο Faraday Future FF 91 παραγωγής

Επιτέλους, το πρώτο Faraday Future FF 91 παραγωγής

Η Faraday Future που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα εδώ και αρκετό καιρό, κατάφερε να μπει σε τροχιά, κατασκευάζοντας το πρώτο «υπερπολυτελές» e-SUV της, το Faraday Future FF91.

Το 2016, η Faraday Future παρουσίασε πομπωδώς το πρωτότυπο FF ZERO1, ένα πολυτελές ηλεκτρικό SUV με 1.000 ίππους και αυτονομία πάνω από 700 km και ύστερα από έναν χρόνο, το 2017, ένα ακόμη πρωτότυπο. Απόδοση και αποδοτικότητα που ούτε η Tesla δεν μπορούσε να φτάσει τότε. Με στόχο να μεταφέρει αυτούσιες τις παραπάνω επιδόσεις στην έκδοση παραγωγής, Faraday Future FF 91.

Όμως τα καλά νέα δεν κράτησαν για πολύ, καθώς την ίδια χρονιά η εταιρεία, η οποία είχε μεγαλώσει αστραπιαία σε πάνω από 1.000 υπαλλήλους μεταξύ 2014 και 2016, αντιμετώπισε τα πρώτα προβλήματά της. Τι άλλο; Οικονομικά. Η υποτιθέμενη έκδοση προ-παραγωγής παρουσιάστηκε το 2018, αλλά μέχρι το 2019 ορισμένα ανώτερα στελέχη της αποχώρησαν από την εταιρεία. Την ίδια χρονιά, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Jia Yueting χρεοκόπησε επίσης, οπότε και έπρεπε να αναλάβει άλλον ρόλο.

Ωστόσο, παρά όλα αυτά τα ζητήματα, η Faraday Future, με την ένταξή της στο Geely Group, φαίνεται ότι κατάφερε να σηκώσει κεφάλι, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε προχθές Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, το πρώτο μοντέλο του Faraday Future FF 91 «έτοιμο για παραγωγή». Με το κομμάτι αυτό δε, δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες το τρίτο 3μηνο του 2022. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, έστω κι αν αυτό το «αργά» είναι πέντε χρόνια (!) ύστερα από την αρχική ημερομηνία λανσαρίσματος.

Faraday Future FF 91

Μερικά επιπλέον Faraday Future FF 91 θα κατασκευαστούν σε έκδοση παραγωγής τους επόμενους μήνες για να επιτρέψουν να γίνουν οι τελικές δοκιμές πιστοποίησης και η ομολογκασιόν του αυτοκινήτου.

«Το Faraday Future FF 91 θα είναι το πρώτο υπέρ-πολυτελές EV στην αγορά, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για τον οδηγού και τους επιβάτες», δήλωσε ο Matt Tall, αντιπρόεδρος παραγωγής στη Faraday Future.

Για όσους δεν το θυμούνται, το Faraday Future FF 91 είναι κατασκευασμένο στη δική του πλατφόρμα με τρεις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.050 ίππους και είναι ικανό να γράφει 2,39: στο σπριντ 0-60 mph ή, αν θέλετε, 0-96 km/h. 

Faraday Future FF 91

Όσον αφορά την αυτονομία, οι προβλέψεις είναι λίγο πιο κάτω από τις αρχικές προβλέψεις, με τη Faraday Future να ανακοινώνει 480 km για κάθε πλήρη φόρτιση. Στο εσωτερικό, το Faraday Future FF 91 θα πρέπει να προσφέρει μια εξαιρετικά πολυτελή εμπειρία, με τα πίσω καθίσματα να είναι ανακλινόμενα για να προσφέρουν στο αμάξωμα ιδανική κατανομή βάρους και μια σειρά από ψηφιακές υπηρεσίες και δυνατότητες ψυχαγωγίας.

Αν βγει βέβαια στην παραγωγή, μιας και στο δελτίο Τύπου η Faraday Future ξεκαθαρίζει ότι δεν δίνει καμία υπόσχεση στους μετόχους της.

Faraday Future FF 91

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube