Faraday Future: Έτοιμο το ηλεκτρικό FF 91 προ-παραγωγής [video]

Faraday Future: Έτοιμο το ηλεκτρικό FF 91 προ-παραγωγής [video]

Ο χρονικός συμβιβασμός με τους χρηματοδότες τοποθετεί την εκτιμώμενη έναρξη παραγωγής του πρώτου μοντέλου της Faraday για το τέλος 2018. Εξ ου και το πρώτο μοντέλο προ-παραγωγής στο καλιφορνέζικο εργοστάσιο.

Η Faraday Future, Αμερικανός κατασκευαστής EV που συστάθηκε το 2014, βλέπει το πρώτο μοντέλο παραγωγής της γκάμας, το FF91, να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Το κομμάτι προ-παραγωγής που βλέπουμε αποτελεί το πρώτο τέτοιο δείγμα του εργοστασίου της εταιρείας στο Hanford, στην California.

Τα χρηματοοικονομικά προβλήματα του Κινέζου επενδυτή της Faraday Future, του γκρουπ LeEco, τον υποχρέωσαν να σταματήσει την κατασκευή του εργοστασίου στη Nevada το 2017. Με την κατάσταση να βελτιώνεται ύστερα από τη διασφάλιση κεφαλαίων ύψους δύο δισεκατομμύριων δολαρίων, η Faraday Future μπόρεσε τελικά να εγκατασταθεί στο Hanford.

Η φίρμα στοχεύει να απασχολήσει περισσότερους από 1.000 εργαζομένους στην περιοχή και να λανσάρει το FF 91 στην αγορά κατά το πρώτο 6μηνο του 2019. Μια εκτίμηση που λίγο απέχει από την αρχική για το τέλος του 2018, χρονικό σημείο καθ’ ὅ το αυτοκίνητο θα έπρεπε να είναι ολοκληρωμένο και έτοιμο για εμπορικό λανσάρισμα.

Αυτό το μοντέλο προ-παραγωγής χρησιμεύει κυρίως για τον έλεγχο των γραμμών παραγωγής. Κοντά στην τελική έκδοση, αντιπροσωπεύει το high-end της εταιρείας, ένα μοντέλο που αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.050 ίππων από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Η αυτονομία του FF 91 θα είναι 480 km, η επιτάχυνση από στάση στα 60 mph (96,5 km/h) στα 2” 39, κάτι που σημαίνει 0-100 km/h σε αρκετά κάτω από τα τρία δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube