Η Faraday Furure μπαίνει δυναμικά στην αγορά των EV με μια συμφωνία $3,4 δισ. [video]

Η Faraday Furure μπαίνει δυναμικά στην αγορά των EV με μια συμφωνία $3,4 δισ. [video]

Aνακοίνωσε συμφωνία συγχώνευσης συνολικής αξίας $3,4 δισ - Θα συνεργαστεί και με την Geely.

Η Faraday Future, αμερικανική εταιρεία κατασκευής EV που συστάθηκε το 2014, ανακοίνωσε μια συμφωνία συγχώνευσης με την Property Solutions Acquisition Corp, συνολικής αξίας 3,4 δισ. δολαρίων. 

Συγκεκριμένα, η Faraday και η Property Solutions δήλωσαν ότι η συμφωνία, υποστηριζόμενη από μια ιδιωτική επένδυση ύψους 775 εκατ. δολαρίων, αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα ύψους 1 δισ. δολαρίων στην Faraday Future. Παράλληλα, το Reuters ανέφερε πως η κινεζική Geely θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνολική επένδυση. Η νέα εταιρεία θα εισαχθεί στο Nasdaq με το σύμβολο "FFIE".

Η Faraday σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα βάση στην Κίνα και να συνεργαστεί με τη Geely για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αναλυτές επισημαίνουν ότι η σημαντική συμμετοχή των Κινέζων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώιμο τεστ πολιτικής για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δεδομένου ότι αυξάνονται οι ανησυχίες στην Ουάσινγκτον για τις επιπτώσεις της εθνικής ασφάλειας από τη ραγδαία τεχνολογική ανάκαμψη της Κίνας.

Ωστόσο, με την παγκόσμια «έκρηξη» που αφορά στα EV και την Tesla να αναπτύσσεται με εκρηκτικό ρυθμό, μια σειρά από κατασκευαστές EV σπεύδουν να δημιουργήσουν συμμαχίες με σκοπό να αποκομίσουν μερίδιο από μια πίτα που συνεχώς μεγαλώνει. 

Το 2017, η Faraday Future είχε παρουσιάσει το FF 91, ένα πρωτότυπο του πρώτου μοντέλου παραγωγής που σχεδίαζε να βγάλει στην παραγωγή ως start-up εταιρεία.

Σύμφωνα με τη Faraday Future, το FF 91 παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία 130 kWh (30% μεγαλύτερη από του κορυφαίου Tesla) και κινείται με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε τροχό. Συνολικά, τα μοτέρ αποδίδουν 1.050 ίππους και 183,5 kgm ροπής, που επιταχύνουν το αυτοκίνητο από στάση μέχρι τα 60 mph (96 km/h) σε 2,39”. Επιπλέον, το FF 91 έχει μια επίσημα (από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, ΕΡΑ) εκτιμώμενη αυτονομία 608 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube