Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό Volkswagen ID.5

Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό Volkswagen ID.5

Δύο renderings αποκαλύπτουν πρόωρα τη σχεδίαση του επερχόμενου VW ID.5.

Τον προηγούμενο μήνα η Volkswagen παρουσίασε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV με το όνομα ID.4, ενώ πριν από λίγες μέρες ακολούθησε και η παραλλαγή ID.4 X για την αγορά της Κίνας. Παρόλα αυτά, η οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων ID αναμένεται να εμπλουτιστεί σύντομα με ακόμα ένα SUV που θα ονομάζεται ID.5 και ουσιαστικά θα αποτελεί την κουπέ παραλλαγή του ID.4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι τιμές του Volkswagen ID.4 στην Ελλάδα [video]

Όπως βλέπουμε στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες της ρωσικής σελίδας Kolesa που έγιναν με σημείο αναφοράς φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων, το ID.5 θα μοιράζεται κοινά μέρη αμαξώματος με το συγγενικό ID.4. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τη μεσαία κολώνα τα δύο ηλεκτρικά SUV θα είναι ίδια και απαράλλαχτα. Από εκεί και πίσω, η οροφή θα έχει μεγαλύτερη κλίση όπως και το πίσω παρμπρίζ που παραπέμπει σε coupe-SUV ενώ καταλήγει σε μια διακριτική αεροτομή που είναι ενσωματωμένη στην ουρά. Χαμηλότερα, η εικόνα είναι γνώριμη με τα ενιαία φώτα LED και τον προφυλακτήρα να διατηρούνται από το ID.4.

VW ID.5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Volkswagen ID.4 αποκτά εκδόσεις X και Crozz για την κινεζική αγορά 

Όπως τα ID.3 και ID.4, έτσι και το ID.5 θα βασίζεται στη σπονδηλωτή ηλεκτρική πλατφόρμα MEB. Αυτό σημαίνει πως θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα 204 PS (150 kW) τοποθετημένο στον πίσω άξονα και μπαταρία 77 kWh που θα χαρίζει αυτονομία 520 km. Αργότερα θα δούμε και τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα) και ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

[Πηγή: Kolesa μέσω AutoEvolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube