Έρχεται ισχυρότερη έκδοση του VW Golf R;

Έρχεται ισχυρότερη έκδοση του VW Golf R;

Το φημολογούμενο Volkswagen Golf R Plus ίσως έχει 333 PS!

Η γκάμα του Volkswagen Golf VIII είναι πλούσια σε εκδόσεις επιδόσεων με τα GTI, GTD, GTEGTI Clubsport, και R να καλύπτουν μεγάλο εύρος της αγοράς των hot hatch. Παρόλα αυτά, o Volkswizard εντόπισε σε manual την αναφορά για μια άγνωστη μέχρι στιγμής έκδοση με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: VW Golf VIII R

Η εν λόγω έκδοση που φημολογείται πως θα ονομάζεται Volkswagen Golf R Plus και θα αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα της γκάμας του γερμανικού μικρομεσαίου από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών, επιδόσεων αλλά και τιμής.

Όπως φαίνεται από το εγχειρίδιο, κάτω από το καπό του Golf θα τοποθετηθεί μια νέα έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 2.0 TSI με αυξημένη ισχύ που θα φτάνει τους 333 PS (+13 PS σε σχέση με το Golf R) και 420 Nm. Φυσικά η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης 4Motion με προηγμένο torque vectoring και ηλεκτρονικό διαφορικό XDS. Η επιτάχυνση 0-100 km/h αναμένεται ελαφρώς βελτιωμένη σε σύγκριση με τα 4,7" του Golf R ενώ η τελική ταχύτητα θα παραμείνει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

VW Golf R

Δεν ξέρουμε πότε σκοπεύει η Volkswagen να παρουσιάσει το πανίσχυρο Golf, ενώ μένει να δούμε αν θα κανιβαλήσει πωλήσεις από το συγγενικό Audi S3 Sportback (2.0 TFSI με 310 PS και 400 Nm).

Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα το ισχυρότερο Golf R να είναι απλά μια έκδοση του υφιστάμενου μοντέλου για αγορές στις οποίες ισχύουν λιγότεροι περιορισμοί για τους ρύπους, ή ακόμα και κάτι ξεχωριστό που θα ισχύει μόνο για το επερχόμενο Golf VIII R Variant, όμως όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται το Volkswagen Golf VIII R Variant

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube