Έρχεται η πανίσχυρη υβριδική Mercedes-AMG GT 73 4-Door Coupé

Έρχεται η πανίσχυρη υβριδική Mercedes-AMG GT 73 4-Door Coupé

Η κορυφαία έκδοση της Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé θα αποδίδει πάνω από 800 PS!

Μπορεί η Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupé να είναι το ταχύτερο μοντέλο της κατηγορίας luxury class στην πίστα του Nürburgring (δείτε το ρεκόρ της εδώ), όμως οι μηχανικοί του Affalterbach ετοιμάζουν εδώ και καιρό μια ακόμα ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση του μοντέλου που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021!

Η Mercedes-AMG GT 73 4-Door Coupé όπως θα ονομάζεται, έκανε την εμφάνισή της σε μια σειρά από teaser στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου μονοθεσίου F1 της Mercedes-AMG για το 2021, μαζί με το υπεραυτοκίνητο Project One. Να θυμίσουμε πως οι φήμες για μια τέτοια έκδοση ξεκίνησαν με την παρουσίαση του αντίστοιχου πρωτοτύπου το 2017, ενώ το 2018 ο τότε CEO της AMG, Tobias Moyers είχε επιβεβαιώσει την εξέλιξή του για την παραγωγή.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης E Performance θα αποτελείται από τον biturbo βενζινοκινητήρα V8 4,0 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να ξεπερνά τους 800 PS, δηλαδή αρκετά περισσότερους από τους 641 PS της μη-υβριδικής GT 63 S αλλά και από τους 700 PS της ανταγωνιστικής Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Φυσικά, όλη αυτή η δύναμη θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, προσφέροντας καταιγιστικές επιδόσεις, ενώ θα υπάρχει και λειτουργία Drift Mode για ατελείωτες πλαγιολισθήσεις.

Mercedes-AMG GT 73

Αισθητικά, η κορυφαία GT 73 δεν φαίνεται να έχει διαφορές με την υφιστάμενη GT 63 S η οποία ήδη φορούσε επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο με μεγάλες εισαγωγές αέρα, διαχύτη, τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και αεροτομή στην ουρά.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα έχουμε πιο κοντά στην πρεμιέρα του καθώς είναι πιθανό η Mercedes-AMG να συνεχίσει να δημοσιεύει πιο αποκαλυπτικά teaser.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube