Έκθεση Γενεύης: Νέα Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé [video]

Έκθεση Γενεύης: Νέα Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé [video]

Παρουσιάστηκε η νέα 4θυρη Mercedes-AMG GT με ισχύ από 436 έως 641 ίππους.

Η Mercedes-AMG παρουσίασε επίσημα στην Έκθεση της Γενεύης την 4θυρη GT με την κουπέ φιγούρα και τις τρεις εκδόσεις κινητήρα.

Η Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé, έτσι ονομάζεται επίσημα, φέρει μερικά κοινά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με τη νέα CLS και το σούπερκαρ GT, όπως το άνοιγμα της πίσω πόρτας και τα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Η γκάμα της νέας 4θυρης GT αποτελείται από έναν 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά με τούρμπο και EQ Boost για την 53άρα έκδοση, και έναν 4λιτρο V8 twin-turbo σε απλή και S έκδοση. Ο 3λίτρος κινητήρας της Mercedes-AMG GT 53 4-Door Coupé 4MATIC+ αποδίδει 436 ίππους και 53 kgm ροπή και το EQ Boost εξασφαλίζει άλλους 22 ίππους και 25,5 kgm ροπή. Η απλή έκδοση με τον 4λιτρο V8 αποδίδει 586 ίππους και 81,6 kgm ροπή, ενώ η S έκδοση του ίδιου κινητήρα έχει ισχύ 641 ίππων και 91,7 kgm ροπή.

Και οι τρεις εκδόσεις κινητήρα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, ενώ έχουν και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+. Μάλιστα, η 63 S έχει και Drift Mode που συνδυάζεται και με πίσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Mercedes-AMG GT S... με το πλάι [video]

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η 53άρα GT 4-Door Coupé χρειάζεται 4,5” για να πιάσει τα 100 km/h από στάση και η τελική της ταχύτητα ακουμπά τα 285 km/h. Η απλή 63άρα χρειάζεται για την ίδια μέτρηση 3,4” και η τελική της φτάνει τα 310 km/h, ενώ η 63 S απαιτεί 3,2” και η επιτάχυνσή της τελειώνει στα 315 km/h.

Σχεδιαστικά, στο εμπρός μέρος συναντάμε τη νέα μάσκα/μύτη που παραπέμπει σε «καρχαρία» και έχουμε δει και στη νέα Mercedes-Benz CLS. Από την τελευταία προέρχεται και το πάτωμα στο οποίο βασίζεται, μιας και πρόκειται για μια παραλλαγή αυτού της νέας E-Class. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι διπλές απολήξεις του συστήματος εξαγωγής και η πέμπτη πόρτα με την μεγεθυμένη αεροτομή.

Το εσωτερικό της νέας Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé μπορεί να είναι είτε 4θέσιο είτε 5θέσιο, και η σχεδίασή του αποτελεί έναν συνδυασμό αυτών της νέας CLS και της νέας S-Class. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 395 λίτρα και κάτω από τον διπλό πάτο υπάρχουν άλλα 60 λίτρα. Η φόρτωσή του είναι ιδιαίτερη εύκολη, μιας και βοηθά η πέμπτη πίσω πόρτα.

Τέλος, η εμπορική καριέρα της νέας Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube