Mercedes-AMG GT 63 S: Δείτε το νέο ρεκόρ της στο Nürburgring [video]

Mercedes-AMG GT 63 S: Δείτε το νέο ρεκόρ της στο Nürburgring [video]

Η τετράπορτη Mercedes-AMG μόλις έσπασε το ρεκόρ της ανταγωνιστικής Porsche Panamera!

Πριν από λίγους μήνες, η ανανεωμένη Porsche Panamera έσπασε το ρεκόρ ταχύτερης λιμουζίνας στην πίστα του Nürburgring με χρόνο 7:29.81, μια διάκριση που όμως δεν κατάφερε να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς η Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupé μόλις πραγματοποίησε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό 7:27.800 στην Πράσινη Κόλαση.

Ο γύρος που χρονομετρήθηκε ως 7:23.009 στην παλιά διαδρομή του Nürburgring, καθιστά την Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupé ως το ταχύτερο μοντέλο στην κατηγορία luxury class στη συγκεκριμένη πίστα. Επίσης, είναι το δεύτερο ταχύτερο τετράπορτο μοντέλο παραγωγής, πίσω από τη μικρότερη σε διαστάσεις και πιο σπαρτιάτικη Jaguar Project 8 που το 2019 είχε σημειώσει χρόνο 7:18.361.

Πίσω από το τιμόνι της Mercedes-AMG για τον γύρο-ρεκόρ βρέθηκε ο μηχανικός και οδηγός εξέλιξης Demian Schaffert, με τη θερμοκρασία στην πίστα να είναι ιδιαίτερα χαμηλή, στους 6,7°C. Το αυτοκίνητο φορούσε τα προαιρετικά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 καθώς και το προαιρετικό AMG Aerodynamics Package.

Να θυμίσουμε πως κάτω από το καπό της Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupé βρίσκεται ο twin-turbo V8 κινητήρας 4,0 λίτρων που αποδίδει 641 PS και 900 Nm. Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του ενεργού συστήματος 4MATIC+ της Mercedes-AMG και με τη βοήθεια ηλεκτρονικού διαφορικού πειρορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,2" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 315 km/h.

Δείτε τον ταχύτερο γύρο του γερμανικού σπορ μοντέλου στο παρακάτω βίντεο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube