Επίσημο, Polestar 2 BST Edition 270

Επίσημο, Polestar 2 BST Edition 270

Ως πρώην βελτιωτής Volvo, η Polestar γνωρίζει καλά το θέμα. Αυτή η τεχνογνωσία γέννησε το Polestar 2 BST Edition 270, τη σπορ έκδοση της ηλεκτρικής μπερλίνας με 476 ίππους.

Την Polestar αρχικά τη γνωρίσαμε ως βελτιωτή Volvo. Στη συνέχεια προσλήφθηκε από τον Σουηδό κατασκευαστή για την εξέλιξη σπορ μοντέλων και την επίβλεψη των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και τελικά κατέληξε σε αυτόνομη αυτοκινητοβιομηχανία κάτω από τη μεγάλη ομπρέλα της Geely. Οπότε κάτι καλό έχει κατεβάσει η γκλάβα της, λανσάροντας το Polestar 2 BST Edition 270. Που, κατά πώς λένε, είναι μια πραγματική σπορ παραλλαγή της ηλεκτρικής μπερλίνας τους. Και η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου που είδαμε σε δράση Goodwood Festival of Speed του 2021.

Το Polestar 2 BST Edition 270 είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν μέγιστη αθροιστική ισχύ 476 ίππων και αντίστοιχη ροπή 680 Nm. Τα νούμερα αυτά είναι αρκετά για να επαληθεύσουν τον ισχυρισμό της εταιρείας ότι το Polestar 2 BST Edition 270 για το σπριντ από στάση έως τα 100 km/h δεν χρειάζεται περισσότερο από 4,4 δευτερόλεπτα. Το πακέτο μπαταριών του στάνταρ αυτοκινήτου δεν έχει τροποποιηθεί, έτσι και αυτή η σπορ έκδοση συνδυάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 78 kWh.

Polestar 2 BST Edition 270

Το Polestar 2 BST Edition 270 δεν σταματά στην επιπλέον ισχύ, με το πλαίσιο να έχει επίσης τροποποιηθεί για να ανταποκρίνεται στις σπορ επιδόσεις.

Μια αλουμινένια γέφυρα με γόνατα αναμένεται να βελτιώνει τη δυναμική της οδήγησης, όπως και η σπορ ανάρτηση που επωφελείται από 20% αυξημένη ακαμψία και διπλά ρυθμισμένα ελατήρια Öhlins που χαμηλώνουν το αυτοκίνητο κατά 2,5 πόντους. Η σχεδίαση στις σφυρήλατες ζάντες των 21 ιντσών είναι εμπνευσμένη από αυτή του Polestar 1, με τα φρένα της Brembo να παραμένουν ίδια με του στάνταρ Polestar 2. Μόνο τα λάστιχα άλλαξαν στην BST Edition 270 με Pirelli P Zero.

Το Polestar 2 BST Edition 270 ξεχωρίζει από τους γυαλιστερούς μαύρους πλαϊνούς καθρέφτες και διατίθεται σε δύο χρώματα: Thunder και Snow. Προαιρετικά διατίθενται ματ μαύρη ρίγα και σατινέ γκρι επένδυση, όπως στο αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες. Διατηρούνται όμως, οι χρυσές σχεδιαστικές λεπτομέρειες στις δαγκανες των φρένων, στα καλύμματα των βαλβίδων και στις ζώνες ασφαλείας, μεταξύ άλλων, που γνωρίζουμε από το υφιστάμενο Performance Package του στάνταρ Polestar 2.

Polestar 2 BST Edition 270

Το επίθημα «Edition 270» αναφέρεται στον αριθμό των αυτοκινήτων που θα διαθέσει προς πώληση η Polestar. Επομένως, η παγκόσμια έκδοση του BST περιορίζεται σε μόλις 270 μονάδες, εκ των οποίων καμία δεν θα έρθει στην Ελλάδα, ελλείψει αντιπροσώπευσης.

Εκτός κι αν κάποιος ιδιώτης ψωνίσει απ’ έξω κατόπιν ή όχι συνεννόησης με την ελληνική αντιπροσωπεία της Volvo. Όσο για την τιμή; Στις ευρωπαϊκές αγορές που διατίθεται το αυτοκίνητο, πλησιάζει τις 80 χιλιάδες ευρώ. Και με επιπλέον ένα χιλιάρικο παίρνετε τις μαύρες ρίγες. Τα πακέτα Pilot και Plus περιλαμβάνονται στην τιμή.

Ενδιαφέρεστε για το Polestar 2 BST 270 Edition; Δεν έχετε παρά να περιηγηθείτε στον ιστότοπο polestar.com και να διαλέξετε χώρα (μιας και η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα) όπου θα κληθείτε να ακολουθήσετε μια «εξατομικευμένη διαδικασία πωλήσεων». Η παραγωγή του Polestar 2 BST 270 Edition ξεκινά αυτό το καλοκαίρι, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube