Polestar 2: Μάθαμε και την τιμή

Polestar 2: Μάθαμε και την τιμή

Στην Ευρώπη, το εμπορικό λανσάρισμα του νέου Polestar 2, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της σουηδικής φίρμας, έγινε μόνο σε λίγες χώρες. Φυσικά, όχι στην Ελλάδα.

Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία Ολλανδία και Σουηδία. Αυτές είναι οι έξι χώρες όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να διαμορφώσει το Polestar 2, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του σπορ-premium βραχίονα της Volvo. Μιας φίρμας που αποτελεί για τους Σουηδούς ό,τι η Cupra για τη SEAT.

Δυστυχώς και φυσικά, η χώρα μας δεν αποτελεί μέρος της εμπορικής στόχευσης της Polestar: Μικρή αγορά, ακριβό αυτοκίνητο, απουσία υποδομή για EV…

Για να πάρουμε όμως μια τάξη μεγέθους, να πούμε πως στο Βέλγιο για παράδειγμα, το Polestar 2 ξεκινά από τις €58.990, ενώ στη Γερμανία σχεδόν ένα χιλιάρικο φθηνότερα (€57.900). H φθηνότερη χώρα για το Polestar 2 είναι η Νορβηγία με €46.850. Ακριβή τιμή θα σκεφτεί ο καθένας, αλλά ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι η Polestar προτείνει προς το παρόν αποκλειστικά μοντέλα υψηλής κλάσης. Και πράγματι το τετρακίνητο 2άρι της αποδίδει 407 άλογα, διαθέτει μπαταρία 78 kWh και πλούσια λίστα βασικού εξοπλισμού, την οποία μπορείτε να δείτε στο επίσημο σάιτ της εταιρείας.

Polestar 2

Η ευρωπαϊκή τιμή των περίπου 60.000 ευρώ φέρνει το Polestar 2 αντιμέτωπο με το Tesla Model 3 Long Range. Και επί χάρτου δείχνει πολύ ανταγωνιστικό, οπότε μάλλον δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα να βρει το κοινό του σε αυτή την κατηγορία.

Polestar 2

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube