Η Polestar βελτιώνει την αεροδυναμική των Volvo S60 και V60

Η Polestar βελτιώνει την αεροδυναμική των Volvo S60 και V60

Η μεσαία μπερλίνα και το στέισον υψηλών επιδόσεων της Volvo βελτιώνουν την αεροδυναμική απόδοσή τους με ανθρακονημάτινο κιτ.

Η Volvo δηλώνει ότι βελτίωσε την αεροδυναμική απόδοση των S60 και V60 Polestar κατά 30%, σε ένα περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων που θα φτάσει τα 1.500 κομμάτια, για το MY2018.

To νέο αεροδυναμικό πακέτο περιλαμβάνει εμπρός σπλίτερ, πλευρικά μαρσπιέ και προέκταση για το πίσω σπόιλερ. Τα νέα ανθρακονημάτινα βοηθήματα που εγγυώνται την πρόσθετη κάθετη αεροδυναμική πίεση εξελίχτηκαν από την Polestar Cyan Racing, που έκαναν χρήση δεδομένων που άντλησαν από το World Touring Car Championship. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, η Polestar Cyan Racing πραγματοποίησε μυστικά τεστ στο Nürburgring Nordschleife, όπου το S60 σημείωσε χρόνο-ρεκόρ για μπερλίνα παραγωγής που κρατήθηκε όμως μυστικό για ένα χρόνο.

Πέρα όμως από το ανθρακονημάτινο bodykit, τα S60 και V60 Polestar θα φορούν μαύρες γυαλιστερές διαμαντέ ζάντες, ανθρακονημάτινα «σκάφη» στους πλευρικούς καθρέφτες και νέα επιλογή χρώματος: Bursting Blue Metallic. Το τελευταίο έρχεται να εμπλουτίσει τη χρωματική παλέτα των αποχρώσεων Cyan Racing Blue, Onyx Black Metallic, Bright Silver Metallic και Ice White Solid.

Στην καμπίνα, τα S60 και V60 Polestar θα διαθέτουν νέα ταπετσαρία με αντίστιξη μπλε ραφών και κεντήματα «Polestar».

 

Οι τεχνικές διαφοροποιήσεις περιλαμβάνουν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Öhlins και 6πίστονες δαγκάνες Brembo πάνω σε δίσκους των 371 mm για εμπρός.

«Τα Model Year 2018 των S60 και V60 Polestar αποτελούν το αποκορύφωμα των προγραμμάτων για τα αυτοκίνητα δρόμου που εξελίξαμε επιτυχώς, αρχής γενομένης από το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου που λανσάραμε το 2013», είπε ο Jörgen Ronstad, αντιπρόεδρος της Στρατηγικής Προϊόντος & Διοίκησης της Polestar.

«Η αεροδυναμική ενίσχυση, συνδυασμένη με άλλες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές, ενισχύει με τη σειρά της περεταίρω τη βασική φιλοσοφία ενός αυτοκινήτου επιδόσεων, για κάθε δρόμο και κάθε συνθήκη, μεταφέροντας τεχνολογία από την πίστα στο δρόμο».

 

Τα S60 και V60 Polestar συνεχίζουν να κινούνται από το δίλιτρο, 4κύλινδρο κινητήρα με τους 367 PS και τα 47,9 kgm που δίνουν επίδοση 0-100 km/h σε 4,7” για το S60 και 4,8” για το V60. To μοτέρ συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο που μεταφέρει τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς –ζάντες 20” με λάστιχα Michelin Pilot Super Sport 245/35 ZR20.

Στο site της Volvo Car μπορείτε να μάθετε αναλυτικότερα όλες τις προδιαγραφές για τα S60 Polestar και V60 Polestar.

[Πηγή Polestar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube