Επίσημο: Νέο Honda Passport [video]

Επίσημο: Νέο Honda Passport [video]

Η Honda με την αναβίωση του Passport ποντάρει στο ότι οι Αμερικανοί θα συνεχίσουν να «ψηφίζουν» crossover, και το διαφημίζει πως αισθάνεται το ίδιο άνετα στη φύση και στην πόλη.

Το νέο Passport, που θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του νωρίς τον επόμενο χρόνο, διευρύνει την γκάμα των SUV της Honda, όν το τέταρτο μοντέλο τις ιαπωνικής εταιρείας, ύστερα από τα HR-V, CR-V και Pilot. Δίνει έτσι στη Honda μια ακόμη ευκαιρία να επωφεληθεί από την ισχυρή αγορά των SUV/crossover.

Οι πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα CR-V και HR-V μειώθηκαν κατά 1,1% και 6,7%, αντίστοιχα, για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Όμως, το Pilot κατέγραψε γι’ αυτό το διάστημα αντίθετη πορεία με 41% κέρδος.

Honda SUV line-up

Το νέο Passport, το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα της Honda μεταξύ του κόμπακτ CR-V (κόμπακτ για τις ΗΠΑ) και του 7θέσιου Pilot, έρχεται παρέα στην αμερικανική αγορά με το επίσης άρτι αφιχθέν υβριδικό Insight. Δύο ονόματα που φιλοδοξούν να αναβιώσουν την γκάμα της εταιρείας. Το πρώτο Passport, να θυμίσουμε ότι ήταν παράγωγο του Isuzu Rodeo, απετέλεσε το πρώτο SUV της Honda και διατίθετο εμπορικά από το 1994 έως το 2002.

Τώρα λοιπόν επανεμφανίζεται ως όνομα στην αγορά με στάνταρ κινητήρα έναν 3,5λιτρο V6 i-VTEC, τη στιγμή που κάμποσα ανταγωνιστικά του μοντέλα διατίθενται στάνταρ με 4κύλινδρες επιλογές. Το μοτέρ του Passport συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων, για το οποίο η Honda αναφέρει ότι θα αποκρίνεται ιδιαίτερα άμεσα στο kick-down.

Honda Passport 2020

Η Honda αναφέρει επίσης ότι το σύστημα AWD με torque-vectoring βελτιώνει την επίδοση του Passport εντός και εκτός ασφάλτου. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, ενισχύοντας περαιτέρω τις δυνατότητες εκτός ασφάλτου για το νέο SUV της, αναφέρει ότι το crossover διαθέτει ένα «έξυπνο σύστημα διαχείρισης της ελκτικής πρόσφυσης με ξεχωριστές ρυθμίσεις για χιόνι, άμμο και λάσπη για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης στις ποικίλες συνθήκες επιφανείας που μπορεί να συναντήσει το Passport».

Η Honda είπε ότι το Passport, το οποίο έχει ένα ενισχυμένο αυτοφερόμενο πλαίσιο, μπορεί να χειριστεί έδαφος «που προορίζεται συνήθως για λιγότερο εξευγενισμένα SUV που έχουν σχεδιαστεί πάνω σε πλαίσιο-σκάλα ή SUV επικεντρωμένα στο off-roading».

Honda Passport 2020

Το Passport προσφέρει ακόμη ένα «Adventure Package» που περιλαμβάνει μαρσπιέ, κοτσαδόρο, μπαγκαζιέρα οροφής και πολλά ακόμη στοιχεία για δραστηριότητες outdoor. Το Passport, που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο ανθεκτικό, ελαφρύ «φορτηγάκι» της Honda μέχρι σήμερα, έχει δυνατότητα ρυμούλκησης μέχρι 1.600 kg για τα προσθιοκίνητα μοντέλα και μέχρι 2.270 kg για τα μοντέλα AWD, όταν αμφότερα είναι εξοπλισμένα με το προαιρετικό πακέτο ρυμούλκησης.

Honda Passport 2020

Το Passport σχεδιάστηκε και εξελίχτηκε αποκλειστικά από τις ομάδες R&D της Honda στην Torrance της California και στο Raymond του Ohio. Αυτοκίνητο και κινητήρας V6 θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Lincoln στην Alabama.

Το Passport αναμένεται να είναι περίπου 15 πόντους μικρότερο από το Pilot, μέγεθος που το φέρνει στην αγορά απέναντι στα Ford Edge, Chevrolet Blazer, Hyundai Santa Fe και Nissan Murano στη μεσαία (αμερικανική) κατηγορία των crossover.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube