Επίσημο: Νέα Cadillac XT6 στο NAIAS

Επίσημο: Νέα Cadillac XT6 στο NAIAS

Η Cadillac επεκτείνει την προσφορά της στα SUV με τη νέα XT6, ένα μοντέλο με τρεις σειρές καθισμάτων, αντίπαλο για τα Audi Q7 και Mercedes-Benz GLS.

H Cadillac δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα: H μόδα είναι στα SUV, έτσι εμπλουτίζει την γκάμα της. Στο Detroit λοιπόν, παρουσιάζει το δεύτερο νέο της 4x4 σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ύστερα από το κόμπακτ για τα αμερικανικά δεδομένα XT4, παρουσιάζει τη μεγάλη XT6, τοποθετημένη κάτω από το διάσημο Escalade.

Με 5,05 m μήκος και 1,96 m πλάτος, έχει στο στόχαστρό του τρία γερμανικά μοντέλα: Το Audi Q7, BMW X7 και τη Mercedes-Benz GLS. H XT6 υιοθετεί το νέο πρόσωπο της Cadillac, το οποίο προδιεγράφη από το πρωτότυπο Escala το 2016: Λιγότερο πανηγυριώτικη μάσκα, με μαύρο πλέγμα κηρήθρας και τα κύρια φώτα τοποθετημένα ψηλά και οπισθοκλινή. Στο πίσω μέρος, τα κατακόρυφα φανάρια σβήνουν προς τα φτερά και την πόρτα του χώρου αποσκευών, σχηματίζοντας τελικά ένα περίεργο «T». Κάποιοι θα βρουν στην XT6 μικρά αισθητικά στοιχεία από Range Rover Sport και άλλοι από Volvo XC90.

Cadillac XT6

Στην καμπίνα υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ χάρη στις γενναιόδωρες διαστάσεις της, η XT6 διαθέτει πολύ καλή χωρητικότητα πορτμπαγκάζ, με 356 λίτρα και την τρίτη σειρά καθισμάτων στη θέση της. Με αναδιπλωμένη την τρίτη σειρά, η χωρητικότητα είναι 1.220 lt! Αυτό που βλέπετε στο ταμπλό (η Cadillac δεν το δείχνει στο σύνολό του) δίνει μια εντύπωση κλασικισμού. Η κεντρική κονσόλα αρκείται με μια οθόνη αφής μόλις οκτώ ιντσών, πολύ μικρό μέγεθος σήμερα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ενώ και τα όργανα δεν είναι ψηφιακά 100%.

Cadillac XT6

Από την πλευρά των οδηγικών βοηθημάτων, η XT6 είναι εξοπλισμένη με διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, με αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης με ανίχνευση πεζών, προσαρμοζόμενο cruise control και σύστημα νυχτερινής όρασης. Κάτω από το καπό, η επιλογή περιορίζεται σε ένα μόνο κινητήρα: V6 3,6 λίτρων και περίπου 310 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων. Δεν υπάρχει ίχνος υβριδισμού και καμία ανακοίνωση εκ μέρους της εταιρείας για μια πιο «πράσινη έκδοση» βραχυπρόθεσμα!

Cadillac XT6

Η XT6 θα λανσαριστεί λογικά για πρώτη φορά στη βορειοαμερικανική αγορά. Η άφιξή της στους λίγους Ευρωπαίους αντιπροσώπους φανταζόμαστε ότι έπεται, μιας και η Cadillac διαθέτει από καιρό το Escalade στη Γηραιά Ήπειρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube