Επίσημο: Αυτή είναι η BMW X7 [video+photo]

Επίσημο: Αυτή είναι η BMW X7 [video+photo]

Η ναυαρχίδα της σειράς Χ θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στο Λος Αντζελες και θα αρχίσει να πωλείται τον Μάρτιο του 2019.

Είναι η ναυαρχίδα της σειράς Χ της BMW, το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο SUV της μάρκας. Κάποιοι θα το χαρακτήριζαν ως την «υπερυψωμένη σειρά 7». Όπως και να έχει η νέα Χ7 που βασίζεται στην Χ5 είναι εδώ και «σημαδεύει» αγορές όπου τα συγκεκριμένα οχήματα αποτελούν ένδειξη κύρους και πλούτου.

Η νέα Χ7 που συναρμολογείται στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας και κλείνει το μάτι στις αγορές των ΗΠΑ, της Μέσης Ανατολής, της Κίνας αλλά και της Ρωσίας.

Η επίσημη παρουσίαση της θα γίνει σε ένα περίπου μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, με την εμπορική της καριέρα να ξεκινά τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου.

x7-1

Με μήκος 5.151 mm, πλάτος 1.990 mm και το ύψος 1.805 mm είναι όντως το μεγαλύτερο SUV της μάρκας και με δεδομένο ότι το μεταξόνιo της είναι 3,1 μέτρα, έδωσε την ευκαιρία στους σχεδιαστές να «χτίσουν» ένα αυτοκίνητο με τρεις σειρές καθισμάτων. Αυτό μεταφράζεται σε επτά επιβάτες, ενώ στο πλαίσιο της εξατομίκευσης μπορεί κάποιος να την παραγγείλει σε διάταξη 2+2+2.

X7-2

Με βάση τα παραπάνω ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 326 λίτρα όταν και οι τρεις σειρές καθισμάτων χρησιμοποιούνται, φτάνει τα 750 λίτρα με τις δύο σειρές καθισμάτων σε χρήση και αποκτά δυνατότητες μετακόμισης οικοσκευής (2.120 λίτρα) αν χρησιμοποιούνται μόνον οι θέσεις οδηγού και συνοδηγού.

X7-3

Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι οι πίσω πόρτες είναι μεγαλύτερες από τις εμπρός για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση και στην τρίτη σειρά καθισμάτων.

Μπροστά δεσπόζει μια τεράστια μάσκα που ενσωματώνει το σχεδιαστικό DNA της μάρκας και τα νέας σχεδίασης φωτιστικά τεχνολογίας LED, ενώ η πίσω πόρτα χωρίζεται σε δύο τμήματα. Οι μεγάλες πλευρικές γυάλινες επιφάνειες κλέβουν την παράσταση και αφήνουν το φως να μπαίνει απρόσκοπτα στο πολυτελές εσωτερικό.

X7-4

Εκεί θα συναντήσουμε τον μεγάλο διαμορφούμενο ψηφιακό πίνακα οργάνων που συναντάμε και στην Χ5 και την έγχρωμη οθόνη 12,3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί όλες τις πληροφορίες του συστήματος infotainment αλλά και πληροφορίες για τον κλιματισμό (τετραζωνικός),  το σύστημα πλοήγησης (που μπορεί να προβάλει και πληροφορίες στον βασικό πίνακα οργάνων), τις πληροφορίες από τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, κτλ.

X7-5

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης και μια πανοραμική ηλιοροφή που αποτελείται από τρία τμήματα, ένα εντυπωσιακό ηχοσύστημα Harmon Kardon 1.500 W με 20 ηχεία, το… απαραίτητο head-up display και βέβαια όλες οι ηλεκτρικές ρυθμίσεις για τα καθίσματα κτλ.

Πολύτιμος αρωγός του οδηγού είναι τα επίσης στάνταρ συστήματα ασφάλειας όπως το Traffic Jam Assistant, το Lane Keeping Assistant, το Steering Assistant, το Lane Control Assistant κ.α..

Από πλευράς κινητήρων η Χ7 έχουμε δύο εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης: την xDrive40i με τον 3λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά των 340 ίππων και την xDrive50i με τον V8 των 4,4 λίτρων ισχύος 462 ίππων. Η πρώτη έχει επιδόσεις 0-100 km/h σε 6,1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 245 km/h, μέση κατανάλωση 8,7-9 lt/100 km και εκπομπές CO2 198-205 gr/km.

X7-6

Δύο εκδόσεις θα έχει η Χ7 και με πετρελαιοκινητήρες κάτω από το καπό: την xDrive30d που θα φορά τρίλιτρο κινητήρα απόδοσης 265 ίππων (0-100 km/h σε 7’’, τελική ταχύτητα 227 km/h, μέση κατανάλωση 6,5-6,8 lt/100 km και εκπομπές CO2 171-178 gr/km) και την Μ50d με επίσης τρίλιτρο κινητήρα αλλά με τετραπλό τούρμπο που αποδίδει ισχύ 400 ίππων (0-100 km/h σε  5,4’’,  τελική ταχύτητα 250 km/h, μέση κατανάλωση 7 -7,4 lt/100 km και εκπομπές CO2 185-193 gr/km).

 Άπαντες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και στάνταρ αερανάρτηση, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθούν ενεργές αντιστρεπτικές και το σύστημα Integral Active Steering. Τέλος, πέρα από τη βασική έκδοση σε ό,τι έχει να κάνει με το πακέτο εξοπλισμού θα υπάρχει και η M Sport έκδοση καθώς και μια που θα περιλαμβάνει το πακέτο Off-Road.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube