Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLS 2016 [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLS 2016 [video]

Το ανανεωμένο μεγάλο SUV της Mercedes-Benz αποκαλύφθηκε και επίσημα με τις παραγγελίες να ανοίγουν τον Δεκέμβριο και τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Μάρτιο 2016.

Ύστερα από μπόλικες διαρροές, η Mercedes-Benz αποκάλυψε και επίσημα τη νέα GLS που στην ουσία αποτελεί μια ανανεωμένη GL.

Με την ανεπίσημη περιγραφή ως η «S-Class των SUV», η πρώτη στο όνομα GLS, σύμφωνα με τη νέα μέθοδο ονοματοδοσίας της εταιρείας, δεν είναι τίποτα άλλο από μια αναβάθμιση, ελαφριά μάλιστα, της υφιστάμενης και απερχόμενης GL.

Οι εξωτερικές διαφορές εντοπίζονται στη μάσκα που έχει πλέον νέα φανάρια με ενσωματωμένα τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Νέα είναι και η γρίλια της με ανασχεδιασμένα σλατ και μεγαλύτερο το σήμα της εταιρείας. Μικρό ανασχεδιασμό έχουν υποστεί και οι προφυλακτήρες. Στοπ πίσω μέρος, οι διαφορές περιορίζονται στα νέα γραφικά των φαναριών LED. Η εξωτερική αναβάθμιση ολοκληρώνεται με ένταξη νέων αποχρώσεων στη χρωματική παλέτα. Οι άλλες αλλαγές στο αμάξωμα είναι ανάξιες λόγου και μόνο το εκπαιδευμένο μάτι μπορεί να τις εντοπίσει.

Περνώντας στην καμπίνα, στο 7θέσιο σαλόνι οι πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν την κεντρική κονσόλα που ενσωματώνει πλέον την οθόνη του συστήματος πολυμέσων, καθώς η ξεχωριστή 8άρα οθόνη αλά επικαθήμενο τάμπλετ είχε χαρακτηριστεί από πολλούς «after market». Επιπλέον υπάρχει νέο touchpad και ανασχεδιασμένο τριάκτινο τιμόνι ντυμένο με δέρμα Nappa. Από τον κατάλογο των έξτρα -και νέο στοιχείο στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου- ξεχωρίζουμε το σύστημα ιονισμού στον κλιματισμό/αερισμό που βελτιώνει την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα.

Προφανώς και το μεγάλο SUV της Mercedes-Benz, η νέα GLS 2016, ενσωματώνει όλο το μακροσκελές πακέτο ασφάλειας κι υποβοήθησης του οδηγού που έχει στην γκάμα της η γερμανική εταιρεία: COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, Crosswind Assist, ATTENTION ASSIST, PRE-SAFE, Brake Assist BAS, cruise control, ESP και ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης με 4ETS. Τα παραπάνω ανήκουν όλα στο στάνταρ εξοπλισμό, αλλά υπάρχει και ένα έξτρα Driver Assistance Package που προσθέτει ακόμη DISTRONIC PLUS με Steering Assist, Active Lane Keeping Assist, Speed Limit Assist, BAS PLUS με Cross- Traffic Assist, Active Blind Spot Assist και PRE-SAFE Brake με σύστημα πρόσκτησης πεζών. Στον κατάλογο των έξτρα ανήκουν ακόμη το σύστημα νυχτερινής όρασης που συνδυάζεται υποχρεωτικά με το επίσης έξτρα LED Intelligent Light System, αλλά και το MAGIC VISION CONTROL που βελτιώνει την ορατότητα χάρη σε ένα θερμαινόμενο και ενεργά προσαρμοζόμενο στην ταχύτητα και στις συνθήκες ορατότητας σύστημα καθαριστήρων.

Όσον φορά την γκάμα των κινητήρων, υπάρχει η σειρά από τα μοτέρ της απερχόμενης γκάμας: Στις βενζίνες, ο αναβαθμισμένος διτούρμπινος V8 κέρδισε 20 άλογα, φτάνοντας στην GLS550 4MATIC τους 456 PS και τα 71,2 kgm και ο επίσης διτούρμπινος 3λιτρος V6 της GLS450 4MATIC που αποδίδει 367 PS και 51,0 kgm. Στην κορυφαία έκδοση AMG GLS 63, το μοτέρ αναβαθμίστηκε επίσης κερδίζοντας 27 άλογα, φτάνοντας τους 585 PS και τα 77,5 kgm. Ο μοναδικός ντίζελ της γκάμας, o 3λιτρος V6 της GLS350d 4MATIC αποδίδει μέγιστη ισχύ 259 PS και μέγιστη ροπή 62,9 kgm. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με 9άρι αυτόματο σασμάν 9G-TRONIC, πλην της GLS 63, ενώ προαιρετικά το κιβώτιο μπορεί να συνδυαστεί με κοντές σχέσεις και κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού.

Το βιβλίο των παραγγελιών για τη νέα Mercedes-Benz GLS 2016 θα ανοίξει από τον επόμενο μήνα, με τις πρώτες παραδόσεις να τοποθετούνται τον προσεχή Μάρτιο. Από τον Δεκέμβριο θα είναι διαθέσιμες και οι τιμές από την ελληνική αντιπροσωπεία.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube