node/32812

Η ίδια η Cadillac ανακοινώνει (;) την έκδοση XT4 V-Sport

Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, όλοι αναμένουν την άφιξη μιας έκδοσης V-Sport στην γκάμα του νέας Cadillac XT4, που φαίνεται να έχει «προαναγγελθεί» μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας.

Οι εκδόσεις V-Sport αποτελούν τη σπορ εναλλακτική στην αντίστοιχη γκάμα κάθε μοντέλου της Cadillac. Με ισχυρό κινητήρα και μπόλικο σπορ μακιγιάζ, αλλά χωρίς να φθάνει στα άκρα των καθαρόαιμων εκδόσεων V, μια Cadillac V-Sport αντιπροσωπεύει σπορ επιλογή και έντονο χαρακτήρα.

Προς το παρόν, η φίρμα της General Motors δεν επιβεβαίωσε το λανσάρισμα μιας τέτοιας έκδοσης στην γκάμα του κόμπακτ συμπαγές crossover της (κόμπακτ για τα αμερικανικά δεδομένα), αλλά θεωρείται ότι η Cadillac XT4 είναι το ιδανικό υποψήφιο μοντέλο για να αποκτήσει έκδοση V-Sport.

Πρόσφατα, οι συνάδελφοι του GM Authority παρατήρησαν μια ενδεικτική καταχώριση της εταιρείας στο website της που θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι της άφιξης μιας σπορ εκδοχής της XT4, η οποία, όπως αναφέραμε, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Η επίμαχη φωτογραφία βρίσκεται σε μια landing page  που αναλύει τη διαδικασία σχεδίασης της XT4 υπό μια ενότητα με τίτλο «Εξωτερικό και Επιδόσεις». Η φωτογραφία δείχνει μόνο το πίσω μέρος του crossover που διαθέτει ένα πολύ πιο φαρδύ άξονα με φουσκωμένα φτερά και υπερμεγέθεις μπούκες εξάτμισης.

Η παρουσία αυτής της φωτογραφίας μπορεί να είναι περιστασιακή και απλώς ένα είδος καλλιτεχνικής απεικόνισης, κάτι σαν στολίδι της ιστοσελίδας, καθώς δεν αφορά νέα παρουσίαση ή teaser. Ποιες ήταν οι προθέσεις της μάρκας όταν δημιούργησε αυτήν την εικόνα παραμένουν άγνωστες. Μπορεί να είναι μόνο ένα από τα πολλά σκίτσα που δημιουργούνται από το τμήμα σχεδιασμού της φίρμας, αλλά είναι σαφές ότι μια έκδοση αυτού του τύπου ταιριάζει απόλυτα με την εμπορική προσέγγιση της νέας XT4. Οι ανταγωνιστές αυτής μιας έκδοσης V-Sport στις ΗΠΑ θα ήταν οι ισχυρότερες εκδόσεις των BMW X2, Audi Q3 και Lexus NX που της ταιριάζουν από άποψη τιμής και όχι μεγέθους, μιας κι εκεί ανήκει στην πιο πάνω κατηγορία.

Προς το παρόν μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε σχετικά με τα μοτέρ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε αυτήν την επίσης υποθετική έκδοση. Αλλά σαφώς δεν θα είναι κάποιος 6κύλινδρος κινητήρας, αν και η πλατφόρμα E2UL της XT4 θα μπορούσε να φιλοξενήσει αυτό το είδος. Υπάρχουν υπερτροφοδοτούμενοι 4κύλινδροι κινητήρες που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι, καθώς και μια μελλοντική υβριδική έκδοση… Με αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαμε να δούμε μια εξηλεκτρισμένη έκδοση του υφιστάμενου δίλιτρου μοτέρ ή το νέο 4κύλινδρο 2,7λιτρο τούρμπο L3B της GM. Αλλά αυτή τη στιγμή όλα είναι οι εικασίες.

Εδώ απλώς να θυμίσουμε ότι η βασική Cadillac ΧΤ4 (κάτω) είναι ένα crossover μήκους 4,6 m με δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ τούρμπο 240 ίππων.

Cadillac XT4

node/40140
Chevrolet Bolt

Chevrolet Bolt: Αντικείμενο έρευνας για πιθανότητα πυρκαγιάς

Τρία Chevrolet Bolt έγιναν παρανάλωμα του πυρός στις ΗΠΑ, με τη NHTSA να ανοίγει φάκελο έρευνας για την πιθανότητα ανάκλησης του αμερικανικού μοντέλου.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Chevrolet Bolt: Αντικείμενο έρευνας για πιθανότητα πυρκαγιάς

Μια διαδοχή πυρκαγιών με πιθανή υπαίτια κάποια κακοτεχνία του Chevrolet Bolt οδήγησε τη NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) να ξεκινήσει έρευνα που θα εστιάζει σε αυτοκίνητα που παραδόθηκαν μεταξύ 2017 και 2020. Δηλαδή, σχεδόν σε 78.000 κομμάτια του μοντέλου.

Το σενάριο που αναφέρθηκε στον αμερικανικό φορέα που είναι υπεύθυνος για την οδική ασφάλεια φαίνεται να επαναλαμβάνεται. Ενώ το αυτοκίνητο ήταν ακινητοποιημένο για λίγο, η πυρκαγιά φέρεται να ξεκκινά από την μπαταρία και να εξαπλώνεται στην καμπίνα των επιβατών, στο ύψος του πίσω καθίσματος.

Ένας από τους ιδιοκτήτες καμένου Bolt είπε ότι χρειάστηκε να μισθώσει εξειδικευμένη εταιρεία για να απαλλάξει το σπίτι του από την αιθάλη λόγω της εγγύτητας του συμβάντος.

Η NHTSA δεν γνωρίζει ακόμη την αιτία του προβλήματος. Η General Motors δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον εθνικό φορέα, ενώ ταυτόχρονα διεξάγει τη δική της, εσωτερική έρευνα.

Το 2011 και το 2012, NHTSA και Chevrolet έπρεπε και πάλι να συνεργαστούν για το θέμα αιφνιδιαστικών πυρκαγιών που παρατηρήθηκαν σε Volt. Τότε τα Volt έπαιρναν φωτιά, λίγες μέρες αργότερα από την εμπλοκή τους σε πλευρική σύγκρουση. Οι έρευνες σταμάτησαν με την αιτιολογία ότι το εξηλεκτρισμένο Chevrolet δεν ήταν πιο επικίνδυνο από ένα τυπικό, θερμικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, ο κατασκευαστής είχε φροντίσει να κάνει κάποιες σχετικά μικρές αλλαγές στην μπαταρία.

node/39695

Πόσα ζητάει ο Sylvester Stallone για την προσωπική του Cadillac Escalade ESV; [video]

Γιατί την πουλάει - Δείτε το μοναδικό της εσωτερικό που «χτίστηκε» κατά παραγγελία. 

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Πόσα ζητάει ο Sylvester Stallone για την προσωπική του Cadillac Escalade ESV; [video]

O Sylvester Stallone παρήγγειλε και διαμόρφωσε σύμφωνα με τα γούστα του μια πλήρως εξατομικευμένη Cadillac Escalade ESV.  Ωστόσο, ο σταρ του Χόλιγουντ φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη και με το αυτοκίνητο να έχει διανύσει μόλις 1.609 km, αποφάσισε να το πουλήσει. 

Ο ίδιος ο Stallone για να δικαιολογήσει το πωλητήριο λέει πως παρήγγειλε το αυτοκίνητο στην Becker ESV με σκοπό να εξυπηρετήσει κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες. Ωστόσο, αυτές οι ανάγκες -όπως λέει ο ίδιος - έπαψαν να υπάρχουν, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να κρατήσει το αυτοκίνητο. Ελπίζω, συμπληρώνει, ο νέος ιδιοκτήτης να μπορέσει να απολαύσει το αυτοκίνητο αυτό. 

Ο Stallone έφτιαξε ένα εσωτερικό που θυμίζει περισσότερο lear-jet και λιγότερο αυτοκίνητο. Η Becker Automotive Design επιμελήθηκε ένα σαλόνι με δερμάτινα καθίσματα-πολυθρόνες με μασάζ, μεγάλες οθόνες LCD και μια τηλεόραση 43 ιντσών. Υπάρχει επίσης ένα κορυφαίο ηχοσύστημα, πτυσσόμενα τραπεζάκια και όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες. Με το μήκος του αυτοκινήτου να ξεπερνά τα έξι μέτρα, οι χώροι για πέντε επιβάτες είναι παραπάνω από πλούσιοι. 

Η τιμή μιας Cadillac Escalade ESV ξεκινά από τα $90.000 περίπου, αλλά το συνολικό πακέτο εξατομίκευσης κόστισε πάνω από $136.330. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκτιμάται πως θα πωληθεί σε τιμή άνω των $350.000, δεδομένης και της «προστιθέμενης αξίας» του ονόματος του ιδιοκτήτη.