Επίσημο, ανανεωμένο DS 7, χωρίς «Crossback» [video]

Επίσημο, ανανεωμένο DS 7, χωρίς «Crossback» [video]

Το 2017, η DS Automobiles παρουσίασε το οικογενειακό SUV της, το DS 7 Crossback, που έγινε αυτοστιγμεί επιτυχία με το εμπορικό λανσάρισμά του το 2018. Πέντε χρόνια αργότερα, ιδού το αναμενόμενο restyling.

Μαζί με το DS 3 πρώτης γενιάς, το DS 7 είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της γαλλικής φίρμας. Και μάλιστα αποτελεί το μοντέλο που επέτρεψε στη φίρμα να κάνει όνομα στην premium αγορά. Βλέπετε μέχρι σήμερα αποτελεί έως και το 50% των πωλήσεων του κατασκευαστή και φιγουράρει ως το premium SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην εθνική αγορά του, τη Γαλλία, μεταξύ 2018 και 2021. Η επιτυχία του οφείλεται αναντίλεκτα στον σχεδιασμό, στην τεχνολογία, αλλά κι επειδή το DS 7ήταν εθνική υπόθεση.

Στην Ελλάδα, το DS 7 Crossback από το 2018 μέχρι και τον Μάιο του 2022 έχει πουλήσει 810 αυτοκίνητα.

Ακόμα βέβαια κι αν η γοητεία του DS 7 παραμένει ψηλά και μετουσιώνεται σε πωλήσεις, ήταν καιρός ύστερα από πέντε χρόνια ύπαρξης η σμίλη του τμήματος σχεδιασμού της DS Automobiles να το περιλάβει. Πριν όμως αναφερθούμε στα της ουσίας, πρέπει να σημειωθεί ότι η DS Automobiles άδραξε την ευκαιρία για να του αλλάξει το όνομα. Με αφετηρία την παρατήρηση ότι όλοι μας το αποκαλούμε ανεπίσημα «DS 7» αντί για «DS 7 Crossback», η DS Automobiles σκέφτηκε να το επισημοποιήσει. Το ίδιο θα κάνει σε λίγους μήνες και για το DS 3 Crossback, το οποίο θα γίνει απλώς «DS 3» κατά την ανανέωσή του του προς το τέλος του 2022.

Το «νέο» DS 7 λοιπόν, χαρακτηρίζεται κυρίως από αισθητικές επεμβάσεις στο εμπρός και στο πίσω μέρος. Έτσι, το «πρόσωπό» του επανερμηνεύτηκε και παρατηρούμε αμέσως τη νέα φωτεινή υπογραφή και συγκεκριμένα τα νέα φώτα ημέρας. Τα αρχικά κάθετα έχουν εξαφανιστεί και στη θέση τους υπάρχουν νέα, εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα που έχουμε δει στα πρωτότυπα DS X E-Tense και Aero Sport Lounge.

DS 7 MY2022

Τα νέα φώτα ημέρας ονομάζονται «DS Light Veil» και αποτελούνται από τέσσερις γραμμές με 33 LED. Τεχνικά, είναι μια polycarbonate επιφάνεια χαραγμένη με λέιζερ βαμμένη στο εσωτερικό μόνο για να μας δώσει την αντίληψη ότι εναλλάσσονται φωτεινές λωρίδες με λωρίδες του αμαξώματος. Εκπέμποντας ένα διάχυτο φως δε, ενισχύει ακόμη περισσότερο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του. Αλλαγή έχουμε και στα φανάρια τα οποίσα είναι μάλιστα διαφορετικής τεχνολογίας, καθώς εξαφανίστηκαν οι περιστρεφόμενοι «κρύσταλλοι» που ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά της DS.

Στο εξής λοιπόν, η γαλλική μάρκα θα χρησιμοποιεί φώτα Pixel LED που αποτελούνται από 84 LED που καθιστούν δυνατή τη βελτιστοποίηση του φωτισμού ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας και τις καιρικές συνθήκες. Οι άλλες αλλαγές σχετίζονται με τη μάσκα που έχει μεγαλώσει, ενώ τα DS Wings –τα νικελένια στοιχεία– έχουν πλέον μικρύνει σε μέγεθος. Το κάτω μέρος του προφυλακτήρα έχει ανασχεδιαστεί και η «soft noze», το τμήμα δηλαδή μεταξύ του καπό και της μάσκας είναι επίσης ελαφρώς αναθεωρημένο. Παρά τη μείωση των νικελένιων στοιχείων και της φανταχτερής πλευράς του, το DS7 δεν έχασε σε προσωπικότητα. Αντίθετα, ενίσχυσε διά της λιτότητας το παρουσιαστικό του, άλλά και τον δυναμισμό του με την έκδοση Performance Line.

Πολλά νέα χαρακτηριστικά συναντάμε και στο πίσω μέρος του DS 7. Και πρώτα και κύρια με την αντικατάσταση ολόκληρης της πίσω πόρτας, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονες ακμές. Τα φώτα έγιναν πιο λεπτά, ενώ ανάμεσά τους δεν εμφανίζεται πλέον το όνομα «DS 7 Crossback», αλλά το «DS Automobiles».

DS 7 MY2022

Το εξωτερικό του ανανεωμένου DS 7 έχει επανασχεδιαστεί σε βάθος λοιπόν, κάτι που όμως ισχύει λιγότερο για το εσωτερικό. Έτσι, το ταμπλό παραμένει αμετάβλητο. Εξακολουθεί να αποτελείται από ένα ψηφιακό όργανο με διαγώνιο στις 12 ίντσες, με βελτιωμένα όμως γραφικά, και μια οθόνη πολυμέσων πάλι 12 ιντσών που φιλοξενεί το νέο λειτουργικό σύστημα του Ομίλου Stellantis, το οποίο αντιπροσωπεύει σημαντική πρόοδο σε ό,τι αφορά την εργονομία και τη ρευστότητα λειτουργίας.

Όπως συμβαίνει συνήθως με την DS Automobiles, τα υλικά έχουν αποτελέσει αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας, ιδίως με μια νέα ύφανση δέρματος στο ταμπλό και στα πάνελ των θυρών. Η εσωτερική ατμόσφαιρα παραμένει το ίδιο ευχάριστη με του απερχόμενου μοντέλου με απτή εντύπωση ποιότητας, τόσο ως προς την επιλογή των υλικών όσο και ως προς τη συναρμολόγηση.

DS 7 MY2022

Καθώς οι διαστάσεις δεν έχουν μεταβληθεί, οι καλές χωροταξικές επιδόσεις του DS 7 παραμένουν τόσο στο πρακτικό επίπεδο με γενναιόδωρους χώρους για τους πίσω επιβάτες όσο και στον ενδιαφέροντα όγκο πορτμπαγκάζ που ανέρχεται στα 550 lt, ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης. Το ίδιο ισχύει και για τον εξοπλισμό, με το DS7 να εξακολουθεί να ξεχωρίζει για την παρουσία «νυχτερινής όρασης» και «προσαρμοζόμενης ανάρτησης» με διαχείριση μέσω κάμερας, στοιχεία εξαιρετικά σπάνια στην αγορά ακόμα και για μεγαλύτερα, πολυτελέστερα και ακριβότερα αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στην γκάμα των κινητήρων και γενικότερα στων συστημάτων κίνησης, υπάρχει μια νέα προσθήκη με την εισαγωγή μιας επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης με τα 360 άλογα που προέρχεται απευθείας από το DS 9. Η έκδοση αυτή, αισθητικά διαφοροποιείται από φαρδύτερα μετατρόχια, το χαμηλότερο ύψος αμαξώματος κατά 1,5 πόντο και τις σπέσιαλ ζάντες των 21 ιντσών. 

DS 7 MY2022

Με δυνατότητα να γράψει 5,6 δευτερόλεπτα στο σπριντ των 0-100 km/h, αυτό το DS 7 μπορεί να διανύσει μέχρι και 57 km με 100% ηλεκτρική λειτουργία. Οι δύο άλλες υπάρχουσες εκδόσεις plug-in hybrid των 225 και 300 ίππων επωφελούνται από μια νέα μπαταρία με ενεργειακή πυκνότητα 14,2 kWh για αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας κατά 10 km, φτάνοντας συνολικά τα 65 km. Τέλος, υπάρχει μια μονάδα ντίζελ με 130 άλογα. Και εδώ τελειώνουμε! Δηλαδή, βενζινοκίνητο σκέτο, τέλος!

H γκάμα του ανανεωμένου DS 7 θα διατεθεί σε πέντε εκδόσεις: Bastille, Perfoline, Perfoline +, Rivoli και Opera. Στις μεγάλες αγορές τις Ευρώπης θα κάνει το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο. Οπότε, κατά τα ειωθότα των τελευταίων ετών, θα δούμε την έκδοση λανσαρίσματος «La Première» που θα είναι φορτωμένη με εξοπλισμό και ανάλογη τιμή, αναμένεται κοντά στις 80 χιλιάδες ευρώ. Στην Ελλάδα, αναμένεται στα μέσα του 2023, αλλά κατά την εκτίμησή μας ενδέχεται να το δούμε ακόμα και την άνοιξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube