DS Aero Sport Lounge: Πολυτέλεια και αεροδυναμική από το μέλλον [video]

DS Aero Sport Lounge: Πολυτέλεια και αεροδυναμική από το μέλλον [video]

Το πρωτότυπο της DS για τη Γενεύη είναι ένα ηλεκτρικό crossover με αεροδυναμικό αμάξωμα και τετραθέσια καμπίνα.

Μαζί με τη νέα ναυαρχίδα της, DS 9, η DS Automobiles θα παρουσιάσει στη Γενεύη και το Aero Sport Lounge - ένα πρωτότυπο που εξετάζει το πώς θα μοιάζουν τα πολυτελή οχήματα του μέλλοντος συνδυάζοντας μέγιστη αεροδυναμική απόδοση και avant-garde χαρακτήρα.

Ξεκινώντας από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το πρωτότυπο κινείται με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα 680 PS (500 kW) ο οποίος παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία νέας γενιάς με χωρητικότητα 110 kWh που χαρίζει αυτονομία 650 km. Σύμφωνα με την DS, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,8".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέα DS 9, η νέα γαλλική μπερλίνα υψηλής κλάσης [video]

DS Aero Sport Lounge

Το Aero Sport Lounge χαρακτηρίζεται από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το μήκος των 5 μέτρων, την έντονη κλίση της οροφής, τους αεροδυναμικούς τροχούς 23" και τις εσοχές σε γρίλια, προφυλακτήρα, καπό, C-Pillar και ουρά που κατευθύνουν τον αέρα γύρω από το αμάξωμα.

Η γρίλια έχει ενσωματωμένη οθόνη γύρω από το έμβλημα της DS και πλαισιώνεται από σύνθετα φωτιστικά σώματα DS Matrix LED Vision με λεπτές λωρίδες DS Light Veil που εκτείνονται χαμηλά στον προφυλακτήρα - ένα χαρακτηριστικό που θα δούμε σε μελλοντικά μοντέλα της φίρμας.

Οι πόρτες του DS Aero Sport Lounge ανοίγουν αντικριστά αποκαλύπτοντας ένα μεγάλο άνοιγμα για την ευρύχωρη τετραθέσια καμπίνα. Τα τέσσερα μεγάλα ανεξάρτητα καθίσματα για τους επιβάτες έχουν φουτουριστικό σχεδιασμό, βαμβακερές επενδύσεις με λεπτή ύφανση και γέμιση από αφρό υψηλής πυκνότητας. Η άνω λωρίδα του ταμπλό και το πίσω μέρος των καθισμάτων έχουν επενδύσεις από ένα νέο υλικό με βάση το άχυρο, το οποίο μοιάζει με ξύλο.

DS Aero Sport Lounge

Αντί για κεντρική οθόνη, τα δεδομένα (navigation, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας) προβάλλονται πάνω σε μια ανοιχτόχρωμη λωρίδα, συμπληρωματικά του heads up display, ενώ δύο οθόνες στις άκρες του ταμπλό αντικαθιστούν τους καθρέφτες.

Το κεντρικό τούνελ ανάμεσα στα καθίσματα καταλήγει σε ένα αισθητήρα που διαβάζει τις κινήσεις των χεριών και μέσω υπερήχων μεταδίδει απτικό ερέθισμα ώστε να αντιλαμβάνεται ο χρήστης ότι το σύστημα έλαβε την εντολή του. Επιπλέον, όλες οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν να ελεγχθούν μέσω φωνητικών εντολών καθώς το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Iris έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τους επιβάτες.

Όπως έχετε καταλάβει ήδη, το DS Aero Sport Lounge είναι μια σχεδιαστική μελέτη που δεν προορίζεται για την παραγωγή, όμως ορισμένα στοιχεία που εισάγει θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τα επόμενα μοντέλα παραγωγής της DS Automobiles.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube