Επίσημο: Ανανεωμένη Porsche Macan GTS

Επίσημο: Ανανεωμένη Porsche Macan GTS

Η σπορ έκδοση της Macan με 380 PS και δυναμική εμφάνιση.

Μετά από την ανανέωση των Macan, Macan S και Macan Turbo, η Porsche παρουσίασε τη φρεσκαρισμένη Macan GTS (Gran Turismo Sport) που συμπληρώνει τη γκάμα του δημοφιλούς SUV με σπορ εμφάνιση και βελτιωμένες επιδόσεις.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο κινητήρας V6 biturbo 2,9 λίτρων με απόδοση 380 PS (+20 PS σε σύγκριση με τον απερχόμενο τρίλιτρο) και 520 Nm ροπής (+20 Nm). Το μοτέρ συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο PDK διπλού συμπλέκτη που επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,7" (-0,3") όταν εξοπλίζεται με το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono, και τελική ταχύτητα 261 km/h.

Η Macan GTS έχει ειδική ρύθμιση του συστήματος Porsche Active Suspension Management (PASM) με χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 15 mm ενώ προαιρετικά διατίθεται και η ενεργή αερανάρτηση που επιτρέπει επιπλέον μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 10 mm. Μεγαλύτερα είναι και τα φρένα με δίσκους 360 mm εμπρός και 330 mm πίσω (προαιρετικά διαθέσιμα τα Porsche Surface Coated Brake), ενώ η εξάτμιση έχει πιο έντονο ήχο για να τονίζει τον χαρακτήρα της έκδοσης.

Porsche Macan GTS

Σχεδιαστικά, η Macan GTS ξεχωρίζει από τις ζάντες 20" RS Spyder Design σε μαύρη απόχρωση, τους προφυλακτήρες που είναι ελαφρώς διαφοροποιημένοι σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της Macan, τις λεπτομέρειες σε γυαλιστερή μαύρη απόχρωση, τα μαύρα στοιχεία με το έμβλημα Macan χαμηλά στο προφίλ, την αεροτομή και τον διαχύτη που πλαισιώνεται από τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Την εικόνα συμπληρώνουν τα φώτα LED εμπρός και τα ενιαία πίσω φώτα με τρισδιάστατα γραφικά που υιοθετεί πλέον ολόκληρη η γκάμα της ανανεωμένης Macan.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε επενδύσεις από Alcantara στα σπορ και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα καθίσματα (ειδικά για την έκδοση GTS), την κεντρική κονσόλα, τις πόρτες και τα υποβραχιόνια, λεπτομέρειες από αλουμίνιο και σπορ τιμόνι με δερμάτινη στεφάνη και paddles αλλαγής σχέσεων. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει δερμάτινες επενδύσεις σε Carmine Red ή Crayon σε συνδυασμό με Alcantara, ηχοσύστημα Bose Surround και θήκη ασύρματης φόρτισης του smartphone. Τέλος, ο εξοπλισμός συστημάτων υποβοήθησης περιλαμβάνει ενεργό cruise control με Traffic Jam Assist, Park Assist με κάμερα οπισθοπορείας και Surround View.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube