Νέα Porsche Macan GTS με 360 PS

Νέα Porsche Macan GTS με 360 PS

Με επεμβάσεις στον κινητήρα, την ανάρτηση και την εμφάνιση η νέα Porsche Macan GTS ίσως γίνει η χρυσή τομή της γκάμας.

Το μοναδικό μοντέλο της Porsche που είχε μείνει χωρίς έκδοση GTS ήταν η Macan, αλλά όχι πια. Η Macan GTS καλύπτει πλέον το κενό μεταξύ της S και της Turbo.

Η συνταγή τις Porsche για τις εκδόσεις GTS είναι γνωστή από τις αντίστοιχες Boxster, Cayman, 911, Panamera και Cayenne. Μικρή αύξηση στην ισχύ, σπορ επιλογές στο στήσιμο, πλούσιος εξοπλισμός και διακριτικά διαφοροποιημένη εμφάνιση δημιουργούν μια από τις πιο ποθητές εκδόσεις του εκάστοτε μοντέλου. Το ίδιο μοτίβο ακολούθησε τώρα και η Macan.

Ξεκινώντας με τη Macan S ως βάση, για τη GTS η ισχύς του 3λιτρου V6 bi-turbo αυξήθηκε στα 360 PS (από 340) και η ροπή στα 51 kgm (από 46,9). Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη PDK. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,0’’ με το πακέτο Sport Chrono (5,2’’ χωρίς αυτό), ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 256 km/h. Η Macan GTS διαθέτει αερανάρτηση στον βασικό εξοπλισμό της, η οποία τη χαμηλώνει κατά 10 mm σε σχέση με τη Macan Turbo. Οι μαύρες ζάντες σε σχέδιο RS Spyder έχουν διάμετρο 20’’ και κρύβουν πίσω τους δίσκους 360 mm εμπρός και 330 πίσω.

Άλλα στοιχεία διαφοροποίησης της GTS εξωτερικά είναι το μαύρο χρώμα στους εμπρός αεραγωγούς, στο περίγραμμα των παραθύρων και στα πλαστικά προστατευτικά στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Στην καμπίνα, τα σπορ καθίσματα GTS με τη δερμάτινη επένδυση ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Με επιπλέον χρέωση εξοπλίζεται με κόκκινο στροφόμετρο, κόκκινες ζώνες και ραφές και το λογότυπο GTS στα προσκέφαλα.

Οι πωλήσεις της Porsche Macan GTS θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο, και η τιμή της στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπερνά τα €100.000.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube