Επίσημο: Ανανεωμένη Porsche Macan [video]

Επίσημο: Ανανεωμένη Porsche Macan [video]

To μπεστ-σέλερ της Porsche αποκτά καινούργια πίσω φανάρια, μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων, νέα χρώματα κι άλλες μικροβελτιώσεις.

Η Macan είναι μακράν το πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της Porsche, με 350.000 πωλήσεις από το 2014 που παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα. Πέρσι πούλησε τρεις φορές παραπάνω από την 911 και τώρα υπέστη ένα γενικό φρεσκάρισμα στα μέσα του κύκλου ζωής της.

Η διαφορά που θα διαπιστώσετε αμέσως είναι στο πίσω μέρος, όπου τα φανάρια έχουν αντικατασταθεί από μια ενιαία τρισδιάστατη λωρίδα απ’ άκρη σ’ άκρη, με λυχνίες LED όπως στις Cayenne και Panamera. Μπροστά, η μόνη διαφορά είναι στα νέα, στάνταρ φώτα LED με το Porsche Dynamic Light System Plus διαθέσιμο ως έξτρα.

Όσον αφορά στα χρώματα, τη βλέπουμε εδώ στη νέα απόχρωση Miami Blue, που θα είναι διαθέσιμη μαζί με τα επίσης καινούργια χρώματα Dolomite Silver Metallic, Crayon και Mamba Green Metallic. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες 20 και 21 ιντσών, που φορούν ειδικά εξελιγμένα λάστιχα υψηλότερων επιδόσεων. Οι μηχανικοί της Porsche έχουν επέμβει και στις αναρτήσεις, για «πιο ουδέτερη συμπεριφορά» και βελτιωμένη άνεση.

Μέσα, το ταμπλό έχει ξανασχεδιαστεί για να ενσωματωθεί μια μεγαλύτερη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, 11 ιντσών αντί 7, με αυξημένη λειτουργικότητα που περιλαμβάνει έξυπνο φωνητικό έλεγχο και κυκλοφοριακή πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο ως στάνταρ. Προσφέρεται επίσης εφαρμογή σε smartphone που επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν τις εκτός δρόμου εμπειρίες τους. Λόγω της νέας οθόνης, οι αεραγωγοί του κλιματισμού έχουν μεταφερθεί από κάτω της.

Μια άλλη εμφανής διαφορά στο εσωτερικό είναι το σπορ GT τιμόνι από την 911, που δίνει έναν πιο σπορτίφ τόνο. Κοστίζει επιπλέον και περιλαμβάνει ένα κουμπί Sport Response αν το αυτοκίνητο έχει το πακέτο Sport Chrono. Η νέα Macan MY2019 έχει επίσης θερμαινόμενο παρμπρίζ και ιονιστή του αέρα στο σύστημα κλιματισμού.

Πληροφορίες για την γκάμα των κινητήρων δεν έχουν δοθεί ακόμη, λόγω εκκρεμοτήτων στην πιστοποίηση WLTP, αλλά φημολογείται ότι σχεδόν όλοι θα έχουν αυξημένη ισχύ. Η επιστροφή του ντίζελ δεν είναι πιθανή σε αυτή τη φάση, ενώ αποκλείεται να υπάρξει και υβριδική έκδοση σε αυτή τη γενιά του μοντέλου. Βασικός κινητήρας θα είναι ο 2λιτρος 4κύλινδρος άμεσου ψεκασμού βενζίνης, ενώ οι V6 λέγεται ότι θα είναι νέας γενιάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Porsche Macan 2.0

Η Κίνα θα είναι η πρώτη αγορά όπου θα λανσαριστεί η ανανεωμένη Porsche Macan, με τις άλλες αγορές να ακολουθούν λίγο αργότερα.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube