Επίσημα σκίτσα για το νέο Škoda Kushaq

Επίσημα σκίτσα για το νέο Škoda Kushaq

Το πρότζεκτ «India 2.0», ένα SUV με το όνομα Kushaq, με αυτά τα επίσημα σκίτσα μπαίνει στη τελική ευθεία πριν από την επίσημη πρεμιέρα του στις 18 Μαρτίου.

Škoda Kushaq

Η Škoda σέρνει το άρμα του VW Group στην ινδική αγορά, με πρώτο δείγμα ένα μικρό SUV, το Kushaq, που είχε προαναγγείλει ήδη από το 2018. Το όνομα «Kushaq» -προφέρεται «Κουσάκ»- προέρχεται από τα σανσκριτικά, μια γλώσσα που σύμφωνα με την ινδουιστική μυθολογία δημιουργήθηκε από τον θεό Βράχμα και σημαίνει «βασιλιάς» ή «αυτοκράτορας». 

Το αυτοκίνητο, που πατά σχεδιαστικά πάνω στο πρωτότυπο Vision In, προορίζεται αποκλειστικά για την ινδική αγορά, όπου φυσικά οι προσδοκίες (και οι απαιτήσεις) είναι διαφορετικές από αυτές της Ευρώπης.

Με διαστάσεις κοντά σε αυτές του Kamiq, το Škoda Kushaq στηρίζεται πάνω στην πλατφόρμα MQB-A0-IN που αποτελεί εκδοχή της σπονδυλωτής αρχιτεκτονικής MQB του ομίλου, ειδικά προσαρμοσμένης για την ινδική αγορά. Και θα είναι το πρώτο μιας σειράς μοντέλων για την αναμενόμενη επίθεσης διαρκείας, σε μια αγορά που κυριαρχείται από εθνικούς παίκτες όπως η Mahindra και η Tata. Για τις Volkswagen και Škoda, το μικρό SUV είναι το ιδανικό όχημα σε μια χώρα που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως αναδυόμενη όσον αφορά τα αυτοκίνητα.

Škoda Kushaq

Το πρώτο σκίτσο μας δείχνει το έντονο εμπρός μέρος με αδρά κομμένα τα φανάρια που χωρίζονται σε δύο μέρη. Εξίσου ογκώδης και επιβλητικός, ο προφυλακτήρας θέλει να τονίσει την αθλητική πλευρά του Kushaq. Το σχέδιο που μας δείχνει το πίσω μέρος περιγράφεται από καθαρές γραμμές, ένα ευμέγεθες χείλος εκφυγής στην οροφή και ένα αλουμινένιο διαχύτη-γλίστρα. Τα πίσω φανάρια έχουν το κλασικό σχεδιαστικό μοτίβο της Škoda, ενώ η «υπογραφή» της εταιρείας υπάρχει με μεγάλα, κεφαλαία γράμματα πάνω στην πίσω πόρτα.

Με προγραμματισμένο το τοπικό επίπεδο κατασκευής να φτάνει το 95% για τα νέα μοντέλα, η τεχνική εξέλιξη θα γίνεται από πραγματοποιείται στο Τεχνολογικό Κέντρο της Škoda Auto στο Pune.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube