Επίσημο: Νέο Lexus LC που κόβει την ανάσα [videos]

Επίσημο: Νέο Lexus LC που κόβει την ανάσα [videos]

Αυτό είναι το Lexus LC, το κορυφαίο κουπέ της ιαπωνικής premium μάρκας της Toyota. Ένα μοντέλο που κανονικά δεν θα έβγαινε ποτέ στην παραγωγή, αλλά ευτυχώς για όλους μας βγήκε

Όταν η Lexus παρουσίασε το πρωτότυπο LF-LC, την Έκθεση του Detroit το 2012, δεν είχε καμία πρόθεση να το βγάλει και ως αυτοκίνητο παραγωγής.

Ήταν περισσότερο μια σχεδιαστική άσκηση και ένα «κόλπο» του marketing για να δώσει έμφαση στην αλλαγή του προσανατολισμού της ιαπωνικής εταιρείας με αυτοκίνητα πολύ πιο σπορ και με πολύ πιο προχωρημένη σχεδίαση.

Εκείνη την εποχή κανείς στη Lexus δεν είχε κατά νου την δημιουργία ενός αυτοκινήτου που θα έπαιζε το ρόλο του «φωτοστέφανου». Το Lexus LFA V-10, ένα εξαιρετικό supercar, βρισκόταν στον τελευταίο χρόνο παραγωγής του και ενώ έπαιξε σπουδαίο ρόλο στο χτίσιμο μιας νέας εικόνας για την εταιρεία, γνωρίζοντας αρκετά μεγάλη δημοσιότητα και από τον Ειδικό Τύπο, η υπερβολικά υψηλή τιμή απόκτησής του (σχεδόν 400.000 δολάρια) και η περιορισμένη παραγωγή του, μάλλον το περιόρισαν σε έναν πιο περιφερειακό ρόλο.

«Το LFA ήταν πολύ περιορισμένης παραγωγής και υπερβολικά ακριβό» ανέφερε ο Brian Smith, Αντιπρόεδρος Marketing της Lexus στο Automotive News την ημέρα της παρουσίασης του νέου LC. «Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε ένα LFA στο δρόμο;». Οι απίστευτα θετικές αντιδράσεις του κοινού, των μέσων και των ντίλερς μόλις είδαν το πρωτότυπο LF-LC υπήρξαν αποφασιστικής σημασίας για να αρχίσει η Lexus να σκέφεται πολύ σοβαρά να το βγάλει στην παραγωγή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Τα Lexus LFA και RC F χορεύουν στην πίστα [video]


Για να γίνει αυτό θα έπρεπε αυτή τη φορά το κόστος να συγκρατηθεί, τόσο για την ίδια την εταιρεία, όσο και για τους καταναλωτές. Αυτά άλλωστε είναι αλληλένδεταΈπρεπε λοιπόν η Lexus να μοιραστεί τα κόστη. To LC βασίζεται στην πλατφόρμα GA-L, ειδικά εξελιγμένη για πισωκίνητα μοντέλα, την οποία θα αρχίσουν σταδιακά να χρησιμοποιούν όλες οι μπερλίνες στη γκάμα της εταιρείας. Ο 5λιτρος V8 κινητήρας είναι ο ίδιος που χρησιμοποούν αυτή τη στιγμή τα GS F και RC F. Αποδίδει 477 PS στις 6.400 rpm και 54 kgm ροπής από τις 4.800 έως και τις 5.600 rpm. Το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο της Aisin με τις 10 σχέσεις, θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε διάφορα άλλα μοντέλα της Lexus. Το ίδιο και το νέο υβριδικό σύστημα του LV 500h με τον V6 των 3,5 λίτρων και τη συνδυασμένη ισχύ των 300 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε το νέο Lexus RC 200t


Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και δεν αναμένεται μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Ιουνίου, αλλά στην Αμερική αναμένεται να κοστίζει ανάμεσα στα 80 και τα 120 χιλιάδες δολάριαΕίναι πολύ πιθανό να προστεθούν αργότερα και άλλες εκδόσεις, όπως μία κάμπριο. Αν όντως γίνει αυτό θα είναι το πρώτο κάμπριο στην ιστορία της εταιρείας, κάτι για το οποίο πιέζουν πολύ οι ντίλερς, ειδικά στην Αμερική. Άλλωστε ο ίδιος ο Koji Sato, ο επικεφαλής εξέλιξης του LC και υπεύθυνος για την εξέλιξη και της GA-L πλατφόρμας, επιβεβαιώνει ότι το νέο πλαίσιο δομικά μπορεί να «φιλοξενήσει» μια κάμπριο έκδοση.

Επίσης εξαιρετικά πιθανή θεωρείται μια ακόμα πιο γρήγορη έκδοση, η LC F, αν και γι αυτό μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά ακόμα. Σύμφωνα με μηχανικό της Lexus ο υπάρχων V8 δεν μπορεί να φιλοξενήσει τουρμπίνα. Αλλά βρίσκεται υπό εξέλιξη ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος V8, ο οποίος ωστόσο θα είναι έτοιμος για να τοποθετηθεί στο facelift που παραδοσιακά γίνεται στο μέσο περίπου του κύκλου ζωής των μοντέλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Lexus κάνει teasing στη νέα λιμουζίνα LS

To Lexus LC θα βρεθεί αντιμέτωπο με μοντέλα όπως η Mercedes-Benz SL, η BMW 6 Series και η Jaguar F-Type. Η Lexus αναμένει να πουλάει περί τα 400 LC το μήνα στην αγορά των ΗΠΑ.

«Αυτή τη φορά είχαμε διαφορετική προσέγγιση για το πως θα κατασκευάσουμε το κορυφαίο μοντέλο μας. Θα είναι εξίσου ικανό με το LFA, αλλά θα μπορούν να το αποκτήσουν πολλοί περισσότεροι» είπε ο Smith καταλήγωντας πως «Το LC θα είναι πολύ πιο επιτυχημένο εμπορικά. Αυτή τη φορά θα τα βλέπετε να κυκλοφορούν στους δρόμους».

Σε λίγες μέρες θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του Lexus LC 500 Sport+

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube