Ανανέωση για την BMW 6 Series [videos]

Ανανέωση για την BMW 6 Series [videos]

Η ανανεωμένη Σειρά 6 της BMW απέκτησε μικρές αισθητικές αλλαγές, πλουσιότερο εξοπλισμό και πιο οικολογικό προφίλ.

Η BMW προχώρησε σε αποκάλυψη της ανανεωμένης Σειράς 6 που θα παρουσιαστεί στο σαλόνι Β. Αμερικής τον Ιανουάριο.

Με πωλήσεις 80.000 αυτοκινήτων σε τρία χρόνια και τις μισές να αφορούν το 4θυρο Gran Coupe με το μεγαλύτερο μεταξόνιο (+11 cm), η αισθητική ανανέωση ήταν επιτακτική για να διατηρηθεί αυτή η εμπορική «φόρα» και ακούμπησε όλη την γκάμα αμαξωμάτων (Coupe, Convertible και Grand Coupe).

Οι αλλαγές στην εμφάνιση αφορούν τα νέα full LED εμπρός φώτα που ανήκουν πλέον στον βασικό εξοπλισμό, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, την νέα γρίλια με τα 9 χωρίσματα (10 είχε η προfacelift) που είναι μαύρη στα 6κύλινδρα μοντέλα και χρωμιομένη στα V8, τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου (18 έως 20 ιντσών) και στα πέντε νέα μεταλλικά χρώματα: Jatoba, Cashmere Silver, Glacier Silver, Mediterranean Blue και Melbourne Red.

Στο εσωτερικό, στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε νέα δερμάτινες ταπετσαρίες, νέο κρυφό φωτισμό με LED, ταμπλό με επένδυση δέρματος και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης BMW ConnectedDrive.

Οι κινητήρες που απαρτίζουν την γκάμα της ανανεωμένης 6άρας είναι ένας 3λιτρος 6κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας TwinPower Turbo 313 ίππων (640d), ένας 3λιτρος 6κύλινδρος βενζίνης TwinPower Turbo με 320 ίππους (640i) και ένας bi-turbo V8 βενζίνης 4,4 λίτρων με 450 (650i) ή 560 ίππους (M6). Όλες οι βενζινοκίνητες εκδόσεις έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό σπορ εξάτμιση που αναβαθμίζει τον ήχο του κινητήρα, ενώ οι εκδόσεις με τους 6κύλινδρους κινητήρες ενστερνίζονται πλήρως τις τεχνολογίες EfficientDynamics. Σε συνδυασμό μάλιστα και με την βελτιωμένη αεροδυναμική, η 640d επιτυγχάνει, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή, μέση κατανάλωση 5,2 lt/100 km και εκπομπές CO2 139 gr/km.

Η εμπορική διάθεση της ανανεωμένης BMW 6 Series θα ξεκινήσει την άνοιξη με πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις xDrive.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube