Επίσημο: Νέο Lexus RC F Coupé 2015 [video]

Επίσημο: Νέο Lexus RC F Coupé 2015 [video]

Ύστερα από μια διαρροή μικρής κλίμακας εχτές, η Lexus αποκάλυψε και επίσημα το νέο RC F Coupé.

Με πρόγραμμα για την επίσημη παρουσίασή του στο North American International Auto Show στο Detroit στις 14 Ιανουαρίου, το νέο RC F Coupé φιγουράρει ως «το πιο ισχυρό αυτοκίνητο επιδόσεων με κινητήρα V8 που έχει εξελίξει ποτέ η Lexus».

Η ιαπωνική εταιρεία απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία επιδόσεων του νέου RC F Coupé, αλλά το αυτοκίνητο αναμένεται να χρησιμοποιεί ένα 5λιτρο κινητήρα V8 που θα αποδίδει 467 PS. H ισχύς αυτή θα δίνει τη δυνατότητα στο νέο Lexus RC F Coupé να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,5” και στη βελόνα του κοντέρ να ξεπερνά τα 300 km/h.

Όσον αφορά το αμάξωμα, το RC F Coupé είναι εφοδιασμένο με αεροδυναμικά εξελιγμένο body kit που περιλαμβάνει «επιθετικούς» προφυλακτήρες, βράγχια αερισμού στα εμπρός φτερά και ανασχεδιασμένα μαρσπιέ σε σχέση με το στάνταρ RC. Επιπλέον διαθέτει «φουσκωμένο» καπό, ανασχεδιασμένη μάσκα και 19άρες σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες που διατίθενται σε τρία σχέδια.

Και αν όλα αυτά δεν σας ακούγονται εντυπωσιακά, το νέο Lexus RC F Coupé μπορείτε να το παραγγείλετε με ανθρακονημάτινα στοιχεία, καθώς και μια ενεργή πίσω πτέρυγα που αναπτύσσεται πλήρως στα 80 km/h και «αποσύρεται» σε ταχύτητες κάτω από τα 40 km/h.

Η καμπίνα προέρχεται από το στάνταρ RC F, αλλά είναι εφοδιασμένη με καντράν νέας σχεδίασης, δερμάτινα σπορ καθίσματα και αλουμινένια πεντάλ. Επιπλέον διαθέτει ένα νέο τιμόνι με «στεφάνη ελλειπτικής διατομής» και με paddles αλλαγής ταχυτήτων.    

[Πηγή Lexus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube