Η Lexus κάνει teasing στη νέα λιμουζίνα LS

Η Lexus κάνει teasing στη νέα λιμουζίνα LS

H πέμπτη γενιά της μεγάλης λιμουζίνας της Lexus επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στο NAIAS 2017, τον επόμενο μήνα στο Detroit.

H Lexus έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία teaser της επόμενης, πέμπτης γενιάς του μεγάλου LS, ανακοινώνοντας ότι το αυτοκίνητο θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο North American International Auto Show τον επόμενο μήνα στο Detroit.

To νέο LS αποτελεί την έκδοση παραγωγής του φουτουριστικού πρωτοτύπου με κυψέλη καυσίμου LF-FC που είδαμε στο Tokyo Motor Show τον τελευταίο χρόνο. Αισθητικά, το 4θυρο αυτοκίνητο παραγωγής απ’ ό,τι φαίνεται από τη φωτογραφία-φάντασμα που έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική εταιρεία, είναι ελάχιστα πιο κάτω από το LF-FC με το στιλ κουπέ, υιοθετώντας το ίδιο μυώδες εμπρός μέρος, αλλά με διαφορετικούς πλευρικούς αεραγωγούς στο χαμηλό κομμάτι του.

Το νέο LS επιβεβαιώθηκε επίσης ότι όχι μόνο θα υιοθετήσει την τεράστια ατρακτοειδή μάσκα που φορά η επερχόμενη ναυαρχίδα των κουπέ LC, αλλά θα υποστηρίζεται επίσης και από μια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμα της πισωκίνητης πλατφόρμας του τελευταίου, την GA-L. Η Lexus λέει ότι αυτό σημαίνει «πιο δυναμική εμπειρία στο δρόμο» και μια ευρύχωρη καμπίνα, γεμάτη από «τα πολυτελή στοιχεία και την οραματική τεχνολογία που θα προσφέρουν στους οδηγούς την πολυτελή εμπειρία που προσδοκούν από ένα παγκόσμια μπερλίνα-ναυαρχίδα».

Οι τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν αυτή τη στιγμή παραμένουν λιγοστές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι η απάντηση της Toyota Motor Corporation στις πρόσφατες Mercedes-Benz S-Class, νέα BMW 7 Series, Jaguar XJ και Audi A8 –που επίσης θα είναι νέο τον επόμενο χρόνο. Μια απάντηση που θα περιλαμβάνει στην γκάμα μοτέρ βενζίνης V8 και υβριδικό συνδυασμό με επίσης βενζινοκινητήρα V6, τα ίδια που συναντάμε στα LC500 και LC 500h αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το νέο Lexus RX 450h

Οπότε αναμένουμε ο 5λιτρος V8 να αποδίδει γύρω από τα 480 άλογα, συνδυασμένος με 10άρι αυτόματο σασμάν. Ο βενζινοηλεκτρικός Multi-Stage συνδυασμός θα περιλαμβάνει έναν 3,5λιτρο V6 360 PS με ένα ηλεκτρομοτέρ και αυτόματο σασμάν τεσσάρων σχέσεων.

Φυσικά, η Lexus επιθυμεί να επισημάνει την κληρονομιά της σειράς LS που έκαναν τις ευρωπαϊκές premium μάρκες να ανασκουμπωθούν το 1989 όταν ντεμπουτάρησε το αρχικό LS 400, επίσης στο Detroit εκείνη τη χρονιά. Ένα μοντέλο που οδήγησε τη Lexus στο να γίνει πολυτελή φίρμα πρώτης γραμμής στις ΗΠΑ, όπου η ιαπωνική εταιρεία έκανε ισχυρό άνοιγμα διά μέσου 236 ντίλερ σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Τρεις δεκαετίες σχεδόν αργότερα, το νέο LS που θα πωλείται σε 90 χώρες σε όλον τον κόσμο, υπόσχεται να κρατήσει τους Γερμανούς σε εγρήγορση με την απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής, την αθόρυβη καμπίνα, την πολυτέλεια, την τεχνολογία και –γιατί όχι;- την πολύ καλή σχέση τιμής-αξίας του αυτοκινήτου.

[Πηγή Lexus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube