Το Lexus LF-LC θα είναι το νέο LFA;

Το Lexus LF-LC θα είναι το νέο LFA;

Προβεβλημένος μηχανολόγος της Lexus υπαινίσσεται ότι ένα νέο κορυφαίο μοντέλο θα αντικαταστήσει το LFA και θα βασίζεται στο πρωτότυπο LF-LC.

Ο αντικαταστάτης του Lexus LFA θα βασίζεται πολύ πιθανά στο εντυπωσιακό πρωτότυπο LF-LC που παρουσιάστηκε στο Detroit Motor Show του 2012, και βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή.

Ο Haruhiko Tanahashi, ο επικεφαλής μηχανολόγος του πρότζεκτ LFA, υπαινίχτηκε ότι ένα νέο Lexus θα μπορούσε ήδη να βρίσκεται στη φάση της εξέλιξης.

«Έχω την προσδοκία ότι τελικά το αυτοκίνητο παραγωγής θα πάρει σάρκα και οστά», δήλωσε ο Tanahashi στους συνεργάτες μας, του Autocar UK. «Προσωπικά ελπίζω ότι το LF-LC θα κατασκευαστεί. Θεωρώ ότι τα περισσότερα πρωτότυπα της Lexus θα μπορούσαν να μετουσιωθούν σε αυτοκίνητα παραγωγής».

Ο Tanahashi είπε ότι μια νέα ναυαρχίδα για τη Lexus θα έρθει να τοποθετηθεί πάνω από το RC Coupé, αλλά με χαμηλότερη τιμή από την αστρονομική του προγενέστερου LFA.

O επικεφαλής της Lexus διεθνώς, Mark Templin, επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα νέο σπορ αυτοκίνητο βρίσκεται στα σκαριά, ωστόσο μια σειρά από πιο «κοινά» μοντέλα με πρόθεμα το «F» θα έρθουν νωρίτερα. «Θέλουμε μια πλήρη σειρά από πραγματικά μοντέλα “F” με ένα αυτοκίνητο όπως το LFA να βρίσκεται επικεφαλής τους», δήλωσε ο Templin. «Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουμε κάτι έτοιμο στο σχεδιαστήριο».

Το εναρκτήριο λάκτισμα της σειράς «F» αναμένεται αρχικά να γίνει με ένα 5λιτρο V8 RC F, το επόμενο μήνα στο Detroit Motor Show. Ένα GS F ήδη έχει απαθανατιστεί σε δοκιμές, ενώ συζητείται μια δεύτερη γενιά IS F.

O Mark Templin λέει ότι το διακριτικό «F» συνιστά ένα διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που πρεσβεύει η AMG για τη Mercedes-Benz και τα παρόμοια ειδικά τμήματα (σ.σ. λέγε με BMW M Division), με τα «υβριδικά μοντέλα επιδόσεων» να παίζουν σημαίνοντα ρόλο.

[Πηγή Autocar]  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube