Επίσημο: 650 PS για τη Lamborghini Urus

Επίσημο: 650 PS για τη Lamborghini Urus

Ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας δήλωσε μέσω πρόσφατης συνέντευξής του ότι η πολυαναμενόμενη Urus θα αποδίδει 650 άλογα.

Αλήθεια! Πόσα χρόνια έχουν έχουν περάσει από τότε που η Lamborghini μας παρουσίασε το πρωτότυπο της Urus; Μην ψάχνετε! Είναι πάνω από πέντε.

Η ελεφάντινη κυοφορία και η αναμονή τελείωσαν, καθώς η ιταλική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων δρομολόγησε το πρόγραμμα παραγωγής, με τα πρώτα κομμάτια του SUV επιδόσεων να προγραμματίζονται για παράδοση το φθινόπωρο του 2018.

Η παραγωγή της Urus βέβαια έχει επιβεβαιωθεί από τον Stephan Winkelmann το 2013, αλλά η Lamborghini κρατούσε μυστικά, ένα εκ των οποίων αποφάσισε να αποκαλύψει. Και συγκεκριμένα ότι ο 4λιτρος διτούρμπινος κινητήρας V8 της Urus θα βγάζει 650 άλογα. Μια αποκάλυψη που έγινε διά στόματος του επικεφαλής της, Stefano Domenicali, στην Automotive News Europe  κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης. Και το ερώτημα που γεννάται αμέσως είναι εάν αρκούν οι 650 PS για την επί μακρόν αναμενόμενη Urus.

Να ξεκαθαρίσουμε βέβαια, ότι το μοτέρ που θα κατοικήσει στο μηχανοστάσιο της Urus είναι καταγωγής… Porsche. Ναι, είναι το ίδιο 4λιτρο V8 που τοποθετείται και στην Panamera Turbo S E-Hybrid και που για την περίπτωση αυτής της κτηνώδους πολυτελούς μπερλίνας αποδίδει 680 άλογα. Με την παραδοχή λοιπόν ότι αργότερα πρέπει να αναμένουμε μια ακόμη πιο ισχυρή Urus PHEV, τότε ναι, τα 650 άλογα είναι μια χαρά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi SQ7 TDI

Ο προγραμματισμός είναι να δούμε το αυτοκίνητο παραγωγής κατά το τέλος του 2017 σε επίσημη παρουσίαση στην SantAgata, αλλά το επίσημο δημόσιο ντεμπούτο του αυτοκινήτου τοποθετείται τον προσεχή Σεπτέμβριο στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη. Οι πωλήσεις ή μάλλον καλύτερα οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, με τις πρώτες παραδόσεις να προσδιορίζονται για το φθινόπωρο. Προκειμένου δε το εργοστάσιο της Sant’Agata να μπορεί να ανταποκριθεί σε ικανότητα παραγωγής με την εισδοχή ενός ακόμη μοντέλου, αυτό απέκτησε ένα ολοκαίνουργιο βαφείο, καθώς και περισσότερους εργαζομένους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lamborghini LM002

Και για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, μιας και μη ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μέλος του VW Group, πέρα από το μοτέρ της Porsche που θα συνεργάζεται με αυτόματο σασμάν οκτώ ταχυτήτων, η νέα Urus θα πατά στην ίδια πλατφόρμα με αυτή της Bentley Bentayga, του Audi Q7 και της προσεχούς Porsche Cayenne. Εκείνο που δεν αποκάλυψε ο Domenicali είναι πόσο σπορ θα είναι ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου. Δηλαδή με άλλα λόγια ποια θα είναι η βασική κατανομή της ροπής ανάμεσα στους άξονες. Πάντως, οτιδήποτε λιγότερο από το 60% στον πίσω άξονα, μάλλον θα είναι κάτι απίθανο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τις Lamborghini Huracán LP610-4 & LP580-2 [video]

Το άλλο φυσικά μεγάλο ερώτημα είναι πού θα κάτσει η μπίλια σχετικά με την τιμολόγηση του αυτοκινήτου. Σύμφωνα πάντως με τη συνέντευξη στην Automotive News Europe, η τιμή στην Ευρώπη θα κυμανθεί ελαφρά κάτω από τις 200 χιλιάδες ευρώ. Με άλλα λόγια δηλαδή, φθηνότερη τόσο από την Aventador όσο και από τη Huracan, το τρίτο μοντέλο του Μαινόμενου Ταύρου είναι σαφές ότι κινείται προς άγραν μιας νέας πελατείας.

Κύριοι ανταγωνιστές της νέας Urus είναι η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, η Bentley Bentayga, η BMW X6 M, η Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé, το Tesla Model X, το Range Rover Sport SVR και η Rolls Royce Cullinan.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube