Αποκαλύφθηκε το νέο Tesla Model X [video]

Αποκαλύφθηκε το νέο Tesla Model X [video]

Η εμπορική καριέρα του πρώτου ηλεκτρικού SUV θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Η Tesla Motors αποκάλυψε το Model X, το πρώτο ηλεκτρικό SUV του κόσμου, σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια.

Το νέο μοντέλο ενστερνίζεται πλήρως την σχεδιαστική γλώσσα της αμερικάνικης φίρμας, έχοντας ιδιαίτερα αεροδυναμικό προφίλ με χαμηλή γραμμή οροφής. Σύμφωνα με την Tesla Motors, το νέο Model X έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,24, ενώ διαθέτει και πτυσσόμενη αεροτομή σε τρία σημεία, ανάλογα με τα km/h που κινείται.

Το κυριότερο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου είναι οι ανοιγόμενες προς τα πάνω πίσω πόρτες, που βοηθούν στην επιβίβαση στην δεύτερη και την τρίτη σειρά καθισμάτων. Επιπλέον, το Model X διαθέτει και πανοραμικό παρμπρίζ, το μεγαλύτερο στην αυτοκινητοβιομηχανία σύμφωνα με την Tesla Motors, που ευνοεί την ορατότητα του οδηγού και των επιβατών.

Ο αγοραστής του νέου μοντέλου θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ 6θέσιας ή 7θέσιας διάταξης, με την τρίτη σειρά να αναδιπλώνει πλήρως και να δημιουργεί επίπεδο χώρο φόρτωσης. Το ταμπλό, ως γνήσιο μοντέλο της Tesla Motors, διαθέτει μία μεγάλη οθόνη αφής που απεικονίζει και επεμβαίνει σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Το νέο ηλεκτρικό SUV έχει ενσωματωμένη στο πάτωμα μπαταρία που βελτιώνει το κέντρο βάρους και την παθητική ασφάλεια στις πλευρικές συγκρούσεις, ενώ ο μεγάλος εμπρός χώρος λειτουργεί σαν μια μεγάλη ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης.

Οι εκδόσεις κινητήρων του νέου Tesla Model X είναι δύο. Και οι δύο εκδόσεις έχουν τετρακίνηση με ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, με το βασικό P90 να έχει ηλεκτροκινητήρες ισχύος 258 ίππων που επιταχύνουν το Model X από στάση στα 100 km/h σε 5,1” και χαρίζουν αυτονομία 414 km. Η κορυφαία έκδοση P90D διαθέτει τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα (258 PS), αλλά ο πίσω αποδίδει 503 ίππους που επιταχύνουν το νέο ηλεκτρικό SUV σε 4,0” για τα πρώτα 100 km/h. Σε περίπτωση μάλιστα αγοράς με το βελτιωτικό πακέτο επιδόσεων, η P90D έκδοση χρειάζεται 3,4” για να πιάσει τα 100 km/h από στάση.

Άλλα χαρακτηριστικά του Model X είναι η αερανάρτηση, το ενεργό σύστημα ασφάλειας που συνδυάζεται με ραντάρ, κάμερες και σόναρ, το σύστημα με αυτόματο σύστημα φρενάρισμα ακόμα και σε ταχύτητα ταξιδίου, το οικολογικό σύστημα κλιματισμού με ιονιστή και άλλα.

Η Tesla Motors δέχεται ήδη παραγγελίες για το νέο SUV μοντέλο της και οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube