Αυτό είναι το SUV της Rolls-Royce

Αυτό είναι το SUV της Rolls-Royce

H ίδια η Rolls-Royce έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του SUV που εξελίσσει, με την ονομασία “Project Cullinan”.

Η Rolls-Royce είναι ο τελευταίος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων που δεν έχει ένα SUV στην γκάμα της. Αυτό θα αλλάξει σύντομα όμως, καθώς το Project Cullinan παίρνει μορφή.

Η Rolls βέβαια δεν θα μπορούσε να περιγράφει το μοντέλο της ως Sport Utility”. Πολύ αμερικάνικο. Αναφέρεται λοιπόν σε αυτό ως all-terrain, high-sided vehicle”, σε ελεύθερη μετάφραση «όχημα παντός εδάφους, υψηλού προφίλ». Λέτε να το πει τελικά ATHSV;

Όπως και να το χαρακτηρίσει πάντως, το Project Cullinan θα είναι το πρώτο μοντέλο της θρυλικής φίρμας με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Αντί λοιπόν να περιμένει τους παπαράτσι να δημοσιεύσουν κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η Rolls-Royce φωτογραφίζει η ίδια και μας δείχνει τα πρωτότυπα δοκιμών της κατά τις φάσεις της εξέλιξης. Ενώ το τελευταίο τέτοιο «μουλάρι» δοκιμών έμοιαζε σαν τροποποιημένη Phantom με μια πτέρυγα στο πίσω μέρος της, το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο που δείχνουμε εδώ έχει αρχίσει να παίρνει κάποιο δικό του σχήμα.

Μοιάζει πιο πολύ σαν μια ψηλωμένη εκδοχή της σχεδιαστικά «όρθιας» Phantom, παρά της πιο αεροδυναμικής Ghost.

«Αυτή είναι μια απίστευτα συναρπαστική στιγμή στην εξέλιξη του Project Cullinan, τόσο για τη Rolls-Royce όσο και για τους εραστές της πολυτέλειας που μας ακολουθούν σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο CEO της Rolls-Royce, Torsten ller-Ötvös. « Ο συνδυασμός για πρώτη φορά του νέου συστήματος τετρακίνησης με τη νέα “αρχιτεκτονική της πολυτέλειας” δρομολογεί τη δημιουργία μιας πραγματικά αυθεντικής Rolls-Royce, που όπως και οι πρόγονοί της, θα επανακαθορίσει τα μέτρα αναφοράς με τα οποία κρίνονται όλα τα άλλα προϊόντα πολυτελείας».

Αυτό που δεν μας δείχνει όμως η φίρμα του Goodwood είναι το πίσω μέρος, που προφανώς και αναπόφευκτα θα είναι τετραγωνισμένο, τύπου «στέισον», και στην Cullinan. Το παραδοσιακό πορτμπαγκάζ των Rolls δεν θα ταίριαζε βέβαια σε ένα SUV – θα το έκανε να μοιάζει σαν τη λιμουζίνα της Βασίλισσας.

Κάτι αξιοπερίεργο είναι το ότι η Cullinan δείχνει να έχει συμβατικές πίσω πόρτες αντί για τις suicide doors” της Phantom που ανοίγουν ανάποδα. Μπορεί όμως αυτό να είναι ένα κόλπο της Rolls-Royce με ψεύτικα χερούλια για να μας μπερδέψει.

Πάντως, ανεξάρτητα από το πώς θα καταφέρει η εταιρεία να προσαρμόσει την επιβλητική σχεδιαστική της γλώσσα σε ένα SUV, είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα με τον κωδικό Cullinan δεν αφορά σε ένα μόνο μοντέλο. Η νέα αλουμινένια πλατφόρμα θα αποτελέσει τη βάση για όλες τις μελλοντικές Rolls-Royce από το 2018 κι έπειτα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube