Εντελώς νέος κινητήρας στην Porsche 911 GT3 RS

Εντελώς νέος κινητήρας στην Porsche 911 GT3 RS

Η νέα Porsche 911 GT3 RS θα φοράει έναν καινούργιο ατμοσφαιρικό κινητήρα με μέγιστη ισχύ κοντά στους 500 ίππους.

Προ καιρού οι φήμες που κυκλοφορούσαν σχετικά με το πιο καθαρόαιμο μοντέλο της Porsche έλεγαν ότι μπορεί να φοράει κινητήρα turbo. Τελικά το μοτέρ δεν θα είναι μόνο ατμοσφαιρικό αλλά και εντελώς καινούργιο.

Η πληροφορία έρχεται από τα χείλη του Wolfgang Hatz, διευθυντή R&D της Porsche. Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιθώριο της Έκθεσης του Detroit ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για έναν καινούργιο ατμοσφαιρικό κινητήρα, ο οποίος θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της φίρμας. Δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για αυτόν, όμως το πιθανότερο είναι ότι θα πρόκειται για ένα 4λιτρο μοτέρ με μέγιστη ισχύ περίπου 500 PS.

Ο Wolfgang Hatz δήλωσε ακόμα ότι και η GT3 RS θα διατίθεται αρχικά αποκλειστικά με 7άρι PDK, όπως και η συμβατική 911 GT3, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ένα χειροκίνητο κιβώτιο στο μέλλον. Τα δύο μοντέλα θα έχουν πάντως αρκετά διαφορετικό χαρακτήρα. «Οι επιδόσεις θα είναι βασική προτεραιότητα. Η GT3 εξέπληξε τους πάντες με τη χρηστικότητά της σε καθημερινή χρήση. Η GT3 RS θα είναι πιο extreme», δήλωσε ο Hatz.

Υπενθυμίζουμε ότι η Porsche δεν καταβάλει και πολλές προσπάθειες να κρατήσει κρυφή τη νέα 911 GT3 RS. Μέχρι σήμερα την έχουμε δει σε μεταλλικό μοντελάκι 1:18, σε φωτογραφίες από την εμπορική της κατοχύρωση και στον δρόμο να δοκιμάζεται ακαμουφλάριστη. Και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το παρόν άρθρο την εμφανίζουν και πάλι χωρίς καμουφλάζ, στο υπόγειο parking ξενοδοχείου κοντά στο Nürburgring.



[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube