Αυτή είναι η νέα Porsche 911 GT3 RS

Αυτή είναι η νέα Porsche 911 GT3 RS

Η πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Porsche 911 δεν παρουσιάστηκε επίσημα ακόμα, όμως οι πρώτες φωτογραφίες της διέρρευσαν ήδη στο διαδίκτυο.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το βρετανικό περιοδικό Car διέρρευσαν από κάποιο γραφείο κατοχύρωσης του σχεδίου της νέας Porsche 911 GT3 RS και επιβεβαιώνουν την εικόνα που είχαμε σχηματίσει για το αυτοκίνητο από ένα μοντελάκι κλίμακας 1:18 τον περασμένο μήνα.

Η νέα Porsche 911 GT3 RS ενσωματώνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με την απλή GT3. Το μεγαλύτερο εμπρός μετατρόχιο φανερώνεται από τα σημαντικά φαρδύτερα εμπρός φτερά της. Έχουν μάλιστα τεράστιους αεραγωγούς στο πίσω μέρος τους, για την εκτόνωση του αέρα που συγκεντρώνεται στους θόλους. Τα δε πίσω φτερά προέρχονται από την 911 Turbo, διατηρώντας και τις ίδιες εισαγωγές αέρα.

Άλλη αξιοσημείωτη διαφορά είναι η οροφή με τα διπλά εξογκώματα που βελτιώνουν τον χώρο για το κεφάλι οδηγού και συνοδηγού, γνωστή και ως double bubble. Μάλιστα τα δύο νεύρα που δημιουργούνται εκεί συνεχίζονται νοητά και στο εμπρός καπό. Στο πίσω μέρος της Porsche 911 GT3 RS υπάρχει βέβαια μια ψηλή ρυθμιζόμενη αεροτομή, παρόμοια με αυτή της αγωνιστικής 911 RSR. Η εξάτμιση πάντως, στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα, είναι όμοια με αυτή της απλής GT3 και οι δύο απολήξεις δεν φαίνεται να έχουν αισθητά μεγαλύτερη διάμετρο.

Καμία επιβεβαιωμένη πληροφορία δεν υπάρχει σχετικά με τον κινητήρα και τις επιδόσεις της νέας Porsche 911 GT3 RS. Αντίθετα όμως με τις αρχικές φήμες που την ήθελαν υπερτροφοδοτούμενη, ο κινητήρας των πρωτοτύπων που έχουν συλληφθεί να γυρίζουν στο Nürburgring ακούγεται σαφώς ατμοσφαιρικός. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο μοτέρ ελαφρώς δυνατότερο από αυτό των 475 ίππων της GT3, το οποίο θα συνδυάζεται και σε αυτή την περίπτωση αποκλειστικά με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK.

[Πηγή: Car Magazine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube