Είναι επίσημο: Τρία νέα ηλεκτρικά DS το 2024

Είναι επίσημο: Τρία νέα ηλεκτρικά DS το 2024

Στο δρόμο της πλήρους ηλεκτροκίνησης θα βαδίσει στο εξής η DS Automobiles, ξεκινώντας από το 2024, όταν και θα λανσάρει στην αγορά τρία νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

DS 4

H DS Automobiles μπαίνει στον χορό της ηλεκτροκίνησης, μιας και από το 2024 έχει σκοπό να παράγει αυτοκίνητα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Μέχρι στιγμής, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ανακοινώσει περισσότερα αναφορικά με τα μελλοντικά της σχέδια. Επιβεβαίωσε όμως ότι εντός της ατζέντας της υπάρχει ένα ηλεκτρικό DS 4 για το 2024, αλλά και ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, βασισμένο στην πλατφόρμα STLA Medium του Ομίλου Stellantis.

Για το νέο τους μοντέλο, οι άνθρωποι τη DS διατείνονται ότι «θα έχει εξαιρετική ποιότητα και φινέτσα, καθώς επίσης και τεχνικά χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα κατάλληλα στις επιθυμίες των υποψήφιων αγοραστών». Γνωρίζουμε επίσης ότι το επερχόμενο μοντέλο της γκάμας των Γάλλων θα εξοπλίζεται με μία μεγάλη μπαταρία, χωρητικότητας 98 kWh, η οποία υπόσχεται αυτονομία που μπορεί να ξεπερνά ακόμα και τα 700 km.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της DS θα βασίζονται στην πλατφόρμα STLA Medium, η οποία υπόσχεται αυτονομία 700 km και ιπποδύναμη που μπορεί να αγγίξει τους 387 PS

DS 7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στην Ιταλία τα επόμενα Opel Insignia και Jeep Compass

Η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο του Melfi στην Ιταλία. Η DS όμως δεν θα σταματήσει εκεί, καθώς λίγο αργότερα θα μπει στη γραμμή παραγωγής της και ένα ακόμα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις φήμες, το πρώτο μοντέλο θα είναι ένα φάστμπακ μεσαίου μεγέθους, το οποίο θα μπορούσε να υιοθετήσει το όνομα DS 9. Λίγο αργότερα, το 2025, θα ακολουθήσει ένας διάδοχος του DS 7.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα. Η Stellantis όμως, νωρίτερα φέτος, αποκάλυψε την πλατφόρμα STLA Medium. Πρόκειται για μία αρχιτεκτονική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρομεσαία ηλεκτρικά crossover και SUV. Αυτό που την διακρίνει είναι η ευελιξία της, καθώς μπορεί να υποστηρίξει μοντέλα με μήκος από 4,3 m έως 4,9 m και μεταξόνιο που κυμαίνεται μεταξύ 2,7 m και 2,9 m. Έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε πολλά από τα νέα μοντέλα του Ομίλου, όπως το άκρως δημοφιλές και πετυχημένο SUV Peugeot 3008.

DS STLA Medium Platform

Κλείνοντας, να αναφέρουμε επίσης πως τα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα STLA Medium έχουν τη δυνατότητα να εξοπλίζονται με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με την ισχύ τους να ξεκινά από τα 218 PS, και να μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 387 PS.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube