Στην Ιταλία τα επόμενα Opel Insignia και Jeep Compass

Στην Ιταλία τα επόμενα Opel Insignia και Jeep Compass

Η Stellantis μεταφέρει μεγάλο μέρος της παραγωγής στην Ιταλία. Τα καινούρια Opel Insignia και Jeep Compass, αλλά και μοντέλα της Lancia και της DS θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Melfi.

Opel Insignia Ιταλία 

Ποντάρει πολλά στην Ιταλία η Stellantis. Τα επόμενα Opel Insignia και Jeep Compass θα φτιάχνονται εκεί, όπως και κάμποσα μοντέλα της Lancia και της DS. 

Η Stellantis αποχαιρέτησε το Insignia πέρσι, με την παραγωγή του οικογενειακού μοντέλου να ολοκληρώνεται στο εργοστάσιο της Opel στο Rüsselsheim. Θα υπάρξει αντικαταστάτης για το αντίπαλον δέος του VW Passat, αλλά αντί για τη Γερμανία, πλέον θα κατασκευάζεται στην Ιταλία.

Ποντάρει πολλά στην Ιταλία η Stellantis. Τα νέα Opel Insignia και Jeep Compass θα φτιάχνονται εκεί, καθώς και μοντέλα της Lancia και της DS.

Το Automotive News Europe αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα παραχθεί στο εργοστάσιο του Melfi, δίπλα στη γραμμή παραγωγής του νέου Jeep Compass. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει την απαραίτητη παραγωγική ικανότητα, δεδομένου ότι κατασκεύασε 393.000 αυτοκίνητα το 2015 κατά την πιο παραγωγική χρονιά του, αλλά μόνο 163.646 οχήματα το 2021.

Opel Insignia Ιταλία 

Τρία επιπλέον μοντέλα του ομίλου πρόκειται να παράγονται στο εργοστάσιο στη νότια Ιταλία. Η Stellantis σκοπεύει να κατασκευάσει εκεί το νέο DS 9, που θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το επόμενο Opel Insignia. Εκεί θα φτιάχνεται κι ο αντικαταστάτης του DS 7, μαζί με ένα αδελφό μοντέλο της Lancia.

Όσον αφορά την τρέχουσα παραγωγή μοντέλων, τα σημερινά Fiat 500X, Jeep Compass και Renegade θα αποσυρθούν μεταξύ του 2024 και του 2025.

Jeep Compass Ιταλία

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα νέα Insignia και DS 9 θα είναι 5θυρα λίφτμπακ ενώ το DS 7 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Η Opel μάς έχει ήδη προϊδεάσει για τη σχεδιαστική κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσουν τα νέα της μοντέλα με τα πρωτότυπα Manta-e κι Experimental.

Η γερμανική φίρμα προσβλέπει σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον με μια φρέσκια τολμηρή αισθητική. Αναμένουμε τα νέα μοντέλα να βασίζονται σε αποκλειστικές EV πλατφόρμες, πάνω στις οποίες εργάζεται η Stellantis εδώ και κάμποσα χρόνια.

Opel Experimental Ιταλία

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους γείτονες. Η αναζωογόνηση της Lancia προχωρά ακάθεκτη, η Alfa Romeo δηλώνει κερδοφόρα και με ανεβασμένες πωλήσεις μετά από δεκαετίες, ενώ τώρα μεγάλο μέρος της παραγωγής μεταφέρεται στην Ιταλία. Η DS, η FIAT κι η Abarth δεν έχουν παραμεληθεί, αφού αναμένονται φρέσκα μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube