Η SEAT αποκάλυψε τα εννέα υποψήφια ονόματα για το νέο 7θέσιο SUV

Η SEAT αποκάλυψε τα εννέα υποψήφια ονόματα για το νέο 7θέσιο SUV

10.130 ονόματα προτάθηκαν στην ισπανική εταιρεία για το νέο μεγάλο SUV που ετοιμάζει. Από αυτά προκρίθηκαν τα εννέα, ενώ οι τρεις φιναλίστ θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

Η SEAT αποκάλυψε τα εννέα υποψήφια ονόματα για το επερχόμενο μεγάλο 7θέσιο SUV της ισπανικής εταιρείας, τα οποία επιλέχθηκαν ύστερα από προτάσεις του κοινού τον περασμένο μήνα.

Όλα τα ονόματα αντιστοιχούν σε τοπωνύμια της Ισπανίας, όπως άλλωστε και σχεδόν όλα τα υπάρχοντα ονόματα της γκάμας, εκτός από το μικρό αυτοκίνητο πόλης Mii. Από τις 10.130 συνολικές προτάσεις λοιπόν επιλέχθηκαν οι εξής εννέα: Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco και Teide.

Από αυτά οι άνθρωποι της SEAT πλέον θα επιλέξουν τα τρία επικρατέστερα, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 12 Σεπτεμβρίου, στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο SUV της SEAT θα βασίζεται στο Škoda Kodiaq και θα συμπληρώσει τη γκάμα των SUV της εταιρείας, μαζί με το Ateca και το επερχόμενο, μικρότερο Arona.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέο 7θέσιο SEAT από το 2018

Συνεχίζεται έτσι μια μακρά παράδοση που θέλει σχεδόν όλα τα σύγχρονα SEAT να δανείζονται τα ονόματά τους από κάποια πόλη ή περιοχή της Ισπανίας. Ας τα θυμηθούμε συνοπτικά.

Ronda: Ήταν το πρώτο μοντέλο της SEAT που πήρε το όνομά του από μια ισπανική πόλη, η οποία βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή κοντά στη Malága. To Ronda έμεινε στην παραγωγή από το 1982 μέχρι το 1986.

Malága: Αυτό το σεντάν που παρουσιάστηκε το 1985 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1992 δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα με αυτό το όνομα για ευνόητους λόγους. Εδώ κυκλοφόρησε με το όνομα Gredos.

Ibiza: Το πιο δημοφιλές μοντέλο της SEAT πήρε το όνομά του από το πασίγνωστο για τη νυχτερινή ζωή του νησί των Βαλεαρίδων.

Córdoba: Το Córdoba ήταν η σεντάν εκδοχή του Ibiza και του δόθηκε το όνομα της ιστορικής πόλης στην Ανδαλουσία.

Toledo: Το μικρομεσαίο οικογενειακό σεντάν της SEAT τιμά το όνομα μιας από τις πιο ιστορικές πόλης της Ισπανίας, η οποία μάλιστα είναι ανακηρυγμένη από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Leon: To μικρομεσαίο χάτσμπακ έχει πάρει το όνομά του από την πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας, πρωτεύουσας της Αυτόνομης Κοινότητας Καστίλη και Λεόν.

Alhambra: Το μεγάλο MPV της SEAT πήρε το όνομα του υπέροχου μαυριτανικού παλατιού, που βρίσκεται στην Granada.

Altea: παρόλο που πλέον δεν παράγεται. το Altea ήταν συνώνυμο με μια μικρή παραλιακή πόλη στην Costa Blanca.

Ateca: Το μικρομεσαίο SUV της SEAT το οποίο έχει μεγάλη εμπορική απήχηση, έχει ωστόσο το όνομα μιας πολύ μικρής πόλης, με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους στην επαρχία της Zaragoza.

Arona:  Μια επίσης μικρή παραλιακή πόλη στο νησί της Τενερίφης, έχει δώσει το όνομά της στο αναμενόμενο κόμπακτ SUV.

Arosa: Το αυτοκίνητο πόλης που η SEAT είχε στην παραγωγή από το 1997 μέχρι το 2004, ήταν μια παραφθορά του ονόματος μιας μικρής πόλης της επαρχίας της Γαλικίας, Vilagarcía de Arousa.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube