Νέο 7θέσιο SEAT Formentor από το 2018

Νέο 7θέσιο SEAT Formentor από το 2018

Η SEAT επιβεβαίωσε μέσω teaser ένα νέο 7θέσιο SUV, ονόματι πιθανώς Formentor, ένα ανάλογο 7θέσιο του Škoda Kodiaq.

Η αρχή με ένα καθαρόαιμο SUV για την ισπανική εταιρεία έγινε το 2016 με το Ateca, το οποίο θα ακολουθηθεί μέσα στο 2017 από ένα μικρότερο, βασισμένο στο Ibiza, το Αrona.

Το 2018, η γκάμα των SUV της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας της αγοράς, θα εμπλουτιστεί με ένα τρίτο μοντέλο, μεγαλύτερο από το Ateca και 5/7θέσια διάταξη στο σαλόνι.

Και καθώς η παραγωγική ικανότητα των ισπανικών εργοστασίων έχει πλαφονάρει, το νέο SUV θα κατασκευάζεται από τη Volkswagen στο «πατρικό» μαγαζί, στο Wolfsburg στη Γερμανία.

Το μεσαίο-μεγάλο SUV θα επέχει θέση ναυαρχίδας στην γκάμα των SUV και της SEAT γενικότερα, και θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το τσεχικό και ομογάλακτο Škoda Kodiaq. Προφανώς το αμάξωμα θα είναι τέτοιο που να διαφοροποιείται σαφώς από το τελευταίο, ενσωματώνοντας παράλληλα το οικογενειακό ύφος της ισπανικής εταιρείας. Πρόκειται για ένα ακόμη μέλος του Volkswagen Group που θα πατά στη σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB. Και όπως μπορούμε να δούμε από τα preview της εταιρείας όπως αυτά παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της εταιρείας, το εξωτερικό του στιλ δείχνει ένα μεγαλύτερου μεγέθους Ateca.

ΔΕΙΤE ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το SEAT Ateca 1.0 TSI

ΔΕΙΤE ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε SEAT Ateca 1.6 TDI

Παρόλο που το αυτοκίνητο είναι ακόμη αβάπτιστο, ο Luca de Meo, επικεφαλής της SEAT, σημείωσε ότι το όνομά του θα προέρχεται κατά τα ειωθότα από κάποια πόλη ή περιοχή της Ισπανίας. Φήμες θέλουν το αυτοκίνητο να ονομάζεται «Formentor», από το ομώνυμο ακρωτήρι, στα βόρεια της Majorca, στις Βαλεαρίδες. 

Οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να υποθέσουμε ότι είτε θα προέρχονται εξ ολοκλήρου είτε θα αποτελούν γνήσιο υποσύνολο αυτών του Kodiaq. Με άλλα λόγια, προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, 4κύλινδρα μοτέρ τούρμπο ντίζελ και βενζίνης, και χειροκίνητο 6άρι σασμάν ή διπλοσύμπλεκτο DSG, ανάλογα με τον τύπο της μετάδοσης.

ΔΕΙΤE ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Škoda Kodiaq

Εκείνο που τώρα απομένει να μάθουμε σχετικά με όλη την γκάμα της SEAT είναι εάν θα έχει θέση στο μέλλον ένα αυτοκίνητο όπως το Alhambra ή θα υποκατασταθεί από το επερχόμενο μεσαίο-μεγάλο SUV. Η μόδα και οι επιταγές της αγοράς που θέλουν να καταργούνται τα παντός είδους κομιούτερ προς χάριν των SUV είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στην κατάργηση ενός από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της φίρμας.

[Πηγή SEAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube