Cadillac Celestiq, επουράνιο όνομα, ουρανομήκης τιμή

Cadillac Celestiq, επουράνιο όνομα, ουρανομήκης τιμή

Η Cadillac Celestiq θέλει να βάλει για στόχο τα αστέρια… Για αυτό, θα πουλιέται σε τιμή ανάλογη με τις φιλοδοξίες της!

Cadillac Celestiq

Ενώ η Cadillac Lyriq κάνει τα πρώτα δειλά βήματά της στους αμερικανικούς δρόμους, η πολυτελής φίρμα της GM αποκάλυψε με φανφάρες τον περασμένο Οκτώβριο την Cadillac Celestiq. 

Μια μπερλίνα με το τουπέ ενός κουπέ, επαρμένο αμάξωμα και στολισμένη ολίγον τι κραυγαλέα. Ο στόχος της προφανής. Να ανέβει με το «καλημέρα» στο πάνθεον των EV και τίποτα λιγότερο. Και δεν είναι μόνο η τιμή του που υποστηρίζει αυτή του τη βούληση –τη βούληση της Cadillac, τέλος πάντων.

Η παραγωγή της Cadillac Celestiq των $340.000+ θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023

Cadillac Celestiq

Διότι ενώ η Cadillac Celestiq είχε καθυστερήσει πολύ με το αναμενόμενο εισιτήριο εισόδου στην γκάμα να ορίζεται στις σχεδόν 300.000 δολάρια, η αμερικανική μπερλίνα τελικά το πήγε πιο μακριά. Η φίρμα πολυτελείας της General Motors μόλις ανακοίνωσε αρχική τιμή $340.000 για τη «βασική» Cadillac Celestiq.

Αύξηση για την οποία φυσικά δεν πρόκειται να ιδρώσει το αυτί κανενός από αυτούς που προσανατολίζονται να την αγοράσουν. Ένα 10-15% πάνω στην επιταγή που προγραμμάτιζαν να υπογράψουν, σαφώς και αφήνει αλώβητο τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους.

Cadillac Celestiq

Ενώ λοιπόν περιμέναμε την Cadillac Celestiq να βρεθεί επομένως πιο κοντά στον κύριο ανταγωνιστή της, τη Rolls-Royce Spectre, η οποία έχει πολύ μεγαλύτερη φήμη στον κόσμο της πολυτέλειας του αυτοκινήτου αυτή πήρε τα βουνά. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η Cadillac αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, και δικαιούται ακόμα και να δημιουργήσει το δικό της «Spirit of Ecstasy».

Cadillac Celestiq

Η Cadillac Celestiq δεν επέδωσε τα πλήρη τεχνικά διαπιστευτήριά της. Παρά μόνο ότι φορά δύο ηλεκτρομοτέρ αθροιστικής ισχύος 608 ίππων. Και μια μπαταρία των 111 kWh του επιτρέπει να διανύσει 483 km πριν επανφορτιστεί. Αλλά όπως και με τη Rolls-Royce Spectre, αυτά τα δεδομένα θα ήταν η μικρότερη ανησυχία για τους αγοραστές της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube