Νέα Rolls-Royce Spectre [video]

Νέα Rolls-Royce Spectre [video]

Η Rolls-Royce παρουσίασε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Ονομάζεται Spectre, έχει ισχύ 585 PS, αυτονομία 520 km και είναι το πιο πολυτελές ηλεκτρικό του πλανήτη.

Ο Βρετανός κατασκευαστής παρουσίασε την Rolls-Royce Spectre, το πρώτο του αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής. Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές κουπέ που θα τοποθετηθεί στην γκάμα της Rolls-Royce ανάμεσα στις Cullinan και Phantom

Η Spectre βασίζεται σε ένα αλουμινένιο spaceframe το οποίο φιλοξενεί τη μπαταρία και έχει 30% περισσότερη ακαμψία σε σχέση με οποιαδήποτε άλλο μοντέλο της Rolls-Royce. Έχει μήκος 5.453 mm και μεταξόνιο 3.210 mm, με το συνολικό βάρος του κουπέ να αγγίζει τα 2.975 kg. Από αυτά, τα 700 kg οφείλονται στην μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh, η οποία παρέχει 520 km αυτονομίας στο υπερπολυτελές κουπέ.

Rolls-Royce Spectre

Την κίνηση του μοντέλου αναλαμβάνουν δυο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική απόδοση 585 Ps και 900 Nm ροπής, τα οποία της επιτρέπουν να επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε μόλις 4,5".

H Rolls-Royce υπόσχεται ότι το σύστημα ανάρτησης Planar που μπορεί να αποσυνδέσει τις αντιστρεπτικές προσφέρει κορυφαία άνεση στους επιβαίνοντες. Παράλληλα, η Spectre εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και τετραδιεύθυνση.

Εμφανισιακά, η Spectre κινείται στη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, θυμίζοντας έντονα την Wraith. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η μεγαλύτερη γρίλια που έχει τοποθετηθεί σε μοντέλο της Rolls-Royce, η οποία φωτίζεται από 22 φώτα LED. Στο καπό δεσπόζει το νέο, πιο αεροδυναμικό Spirit of Ecstasy.

Μιλώντας για αεροδυναμική, αξίζει να σημειώσουμε ότι με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,25 η Spectre είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στην ιστορία της βρετανικής μάρκας.

Rolls-Royce Spectre

Περνώντας στο εσωτερικό, η Rolls-Royce κάνει λόγο για κορυφαία υλικά, άνεση και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ για πρώτη φορά υπάρχουν οι πόρτες «Starlight Doors» που φωτίζονται από 4.796 ενσωματωμένες μικρές λάμπες LED.

Το βιβλίο παραγγελιών της Rolls-Royce Spectre έχει ήδη ανοίξει και τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους προς τα τέλη του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube