Bentley: Από το 2025 θα κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο

Bentley: Από το 2025 θα κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό μοντέλο κάθε χρόνο

Η Bentley έχει επενδύσει συνολικά €3 δισ. για να «χτίσει» το ηλεκτροκίνητο μέλλον της. 

Η Bentley αποκάλυψε τα σχέδιά της να κατασκευάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο ετησίως για πέντε χρόνια από το 2025, μετά την εκτίναξη των ετήσιων κερδών της, καθώς η βρετανική εταιρεία φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα του VW Group για τη διεύρυνση της γκάμας των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. 

Άλλωστε και μέσω του προγράμματος «Bentley Beyond 100» είχε καταστεί σαφής ο στόχος η εταιρεία να γίνει μια βιώσιμη φίρμα πολυτελείας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επαναστατικό ηλεκτρομοτέρ από την Bentley

Η Bentley με έδρα την Crewe της Αγγλίας σημείωσε κέρδη €389 εκατ. το 2021, σε σύγκριση με κέρδη €20 εκατ. το προηγούμενο έτος, καθώς οι παραδόσεις αυξήθηκαν 31%, φτάνοντας τα 14.659 αυτοκίνητα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως εντείνουν τις προσπάθειες να στραφούν σε ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς αυξάνονται οι εκκλήσεις για πιο φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα. Η μητρική της Bentley, η Volkswagen -η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης- εντείνει τις επενδύσεις σε υποδομές για να αντιμετωπίσει την Tesla.

Η ίδια η Bentley στοχεύει να είναι από άκρο σε άκρο ουδέτερη εκπομπή άνθρακα έως το 2030, έχοντας επενδύσει €3 δισ. στο εργοστάσιό της στο Crewe σε μια περίοδο 10 ετών για να βοηθήσει αυτή τη μετάβαση.

«Η αυξανόμενη ζήτηση για τα υβριδικά μοντέλα μας, που υποστηρίζεται από €3 δισ. βιώσιμων επενδύσεων στο εργοστάσιό μας Crewe, θα διασφαλίσει ότι θα παραμείνουμε ο κατασκευαστής σημείο αναφοράς στη βιώσιμη πολυτελή κινητικότητα», δήλωσε ο Jan-Henrik Lafrentz, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bentley.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube