Bentley: To 2025 το πρώτο της ηλεκτρικό

Bentley: To 2025 το πρώτο της ηλεκτρικό

Η Bentley θα παρουσιάσει το 2025 το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ξεκινώντας με αυτό την υλοποίηση του πλάνου της που θέλει την γκάμα της να αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030.

Πάει καιρός από την παρουσίαση του πλάνου της Bentley που «μιλάει» για μια πλήρης γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2030. Βρισκόμενοι ήδη στο 2022 και χωρίς κανένα δείγμα γραφής για ένα τέτοιο μοντέλο, ήρθε η στιγμή που η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε πως το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο προς πώληση το 2025.

Και πάλι όμως οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, αφού δεν αναφέρεται πουθενά ούτε το σχήμα, ούτε το μέγεθός που θα έχει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley. Αναφορικά με αυτό πάντως ο CEO της μάρκας είχε δηλώσει στο παρελθόν πως προφανώς το πρώτο μοντέλο της θα πρέπει να ανήκει στην δημοφιλέστερη κατηγορία της αγοράς, αυτή των SUV. 

Bentley Bentayga S

Το ηλεκτρικό μέλλον της Bentley ωστόσο, βασίζεται και στο γενικότερο πλάνο της με την ονομασία «Beyond100», σύμφωνα με το οποίο από το 2030 θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικούς κινητήρες.

Για την υλοποίησή του η Bentley θα επενδύσει $3,37 δις μέσα στην επόμενη δεκαετία, προκειμένου τα μελλοντικά μοντέλα της με απαρχή αυτό του 2025 να εξελίσσονται και να παράγονται στο εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκεί που κατασκευάζονται τώρα τα συμβατικά της μοντέλα και που απασχολεί περίπου 4.000 εργαζομένους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube