Αυτή είναι η νέα BMW M2 CS

Αυτή είναι η νέα BMW M2 CS

Η απόλυτη έκδοση της M2 με το πρόθεμα Competition Sport έρχεται με περισσότερη δύναμη και "πισταδόρικο" χαρακτήρα.

Η BMW M2 CS (Competition Sport) αποκαλύφθηκε από επίσημες φωτογραφίες που δημοσίευσε η σελίδα Jalopnik μαζί με τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου που αποτελεί το "κύκνειο άσμα"  της σημερινής 2 Series Coupe.

BMW M2 CS

Όπως γνωρίζαμε και από τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει πρόσφατα, κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος twin-turbo κινητήρας 3,0 λίτρων, με αυξημένη απόδοση που φτάνει τους 450 PS στις 6.250 rpm και τα 550 Nm ροπής μεταξύ 2.350-5.500 rpm. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα σε συνεργασία με το διαφορικό Active M Differential, ενώ προαιρετικά θα είναι διαθέσιμο και το αυτόματο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη (M DCT).

Η αύξηση της ισχύος κατά 40 PS σε σύγκριση με την BMW M2 Competition έχει θετικό αντίκτυπο και στις επιδόσεις, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται κατά σε 4,2" με το χειροκίνητο και σε μόλις 4,0" με το αυτόματο κιβώτιο (-0,2"). Η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 280 km/h χάρη στο M Driver’s Package που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης.

Η ειδική έκδοση εξοπλίζεται επίσης με ενεργή ανάρτηση (Adaptive M suspension), φρένα M Sport (προαιρετικά M Carbon ceramic), ελαστικά επιδόσεων Michelin Pilot Sport Cup 2 και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη εξάτμιση M Performance.

BMW M2 CS

Εξωτερικά, η έκδοση CS ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες M2 χάρη στο νέο ανθρακονημάτινο καπό με την περίτεχνη εσοχή γύρω από το φούσκωμα, το πρόσθετο σπλίτερ στον εμπρός προφυλακτήρα, την οροφή, τους καθρέπτες, την διακριτική αεροτομή και τον διαχύτη που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Νέες είναι και οι ζάντες που θα είναι διαθέσιμες σε Matt Gold ή Jet Black και κρύβουν πίσω τους τις κόκκινες δαγκάνες φρένων. Όσο για το αμάξωμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στις αποχρώσεις Alpine White, Misano Blue, Hockenheim Silver και Saphire Black.

BMW M2 CS

Στην καμπίνα κυριαρχούν οι επενδύσεις από Alcantara σε ταμπλό, τιμόνι και καθίσματα, οι κόκκινες ραφές, η επιγραφή CS μπροστά από τον συνοδηγό και τα ανθρακονήματα στις πόρτες και το κεντρικό τούνελ. Τα σπορ καθίσματα με τις χαρακτηριστικές εσοχές στις πλάτες τους προέρχονται από την M4 Competition.

Η παραγωγή της M2 CS θα είναι περιορισμένη σε 2.200 μονάδες με τιμή που ξεκινά από τα €95.000 στη Γερμανία. Παράλληλα με την έκδοση δρόμου, η BMW παρουσίασε και την αγωνιστική έκδοση BMW M2 CS Racing.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube