Αύριο η παρουσίαση του νέου Jeep Grand Cherokee

Αύριο η παρουσίαση του νέου Jeep Grand Cherokee

Σε πενταθέσια και επταθέσια έκδοση και με υβριδικούς επαναφορτιζόμενους κινητήρες. 

Κανονικά η παρουσίαση του νέου Grand Cherokee θα έπρεπε - με βάση τον αρχικό προγραμματισμό - να έχει γίνει ένα χρόνο πριν. Ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού καθυστέρησε τα σχέδια της εταιρείας. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα για την παρουσίαση της πέμπτης γενιάς του μοντέλου που θα γίνει αύριο Τρίτη 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Το νέο Grand Cherokee βασίζεται στην πλατφόρμα «Giorgio» της FIAT Chrysler Automobiles, πάνω στην οποία «πατάνε» οι Alfa Romeo Stelvio και Giulia.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Grand Wagoneer Concept: H επιστροφή της Jeep στα μεγάλα premium SUV [video]

Η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το απερχόμενο μοντέλο και θα διατίθεται σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις. Θα είναι εξοπλισμένο με ό,τι πιο σύγχρονο έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η... βεντάλια των κινητήρων που θα φιλοξενεί κάτω από το καπό του. Θεωρείται βέβαιο πως η πρώτη επιλογή θα αποτελείται από κάποιο δίλιτρο μοτέρ σε συνδυασμό με κάποια με ηλεκτρική βοήθεια. Κάποια plug-in hybrid έκδοση θα προσφερθεί αργότερα ενώ θα υπάρχει και έκδοση «Trackhawk».

Να θυμίσουμε πως η σημερινή γενιά του Jeep Grand Cherokee πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009 και έκτοτε έχει δεχθεί πληθώρα αναβαθμίσεων που το κρατούν επίκαιρο, με σημαντικότερα τα διαδοχικά facelift του 2013 και του 2016.

Περισσότερες λεπτομέρειες αύριο μετά την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube