Audi: Θα παρουσιάσει 20 νέα μοντέλα μέσα στο 2020

Audi: Θα παρουσιάσει 20 νέα μοντέλα μέσα στο 2020

Ανάμεσά τους 5 ηλεκτρικά και 4 plug-in hybrid μοντέλα.

Στα πλαίσια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της προηγούμενης χρονιάς, η Audi αποκάλυψε πως το 2020 θα παρουσιάσει 20 καινούρια ή ανανεωμένα μοντέλα, συνεχίζοντας παράλληλα τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Ποια λοιπόν θα είναι τα νέα μοντέλα; Πρώτα από όλα, η ολοκαίνουρια τέταρτη γενιά του A3 Sportback σύντομα θα αποκτήσει εμπλουτισμένη γκάμα με το γρήγορο S3, το εξηλεκτρισμένο A3 e-tron και το τετράθυρο A3 Sedan. Επιπλέον είναι σχεδόν σίγουρο πως θα δούμε ανανεωμένο Q2 καθώς έχουν ήδη περάσει 4 χρόνια από το εμπορικό ντεμπούτο του μικρότερου SUV της εταιρείας.

Αντίστοιχα, είμαστε κοντά στην παρουσίαση ανανεωμένου Q5, με τη δεύτερη γενιά του που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 να αποκτά για πρώτη φορά και έκδοση Q5 Sportback το οποίο θα ανταγωνιστεί τις BMW X4 και Mercedes-Benz GLC Coupé.

Audi e-tron

Στο κομμάτι του εξηλεκτρισμού, το δελτίο τύπου αναφέρει πως μέσα στο έτος θα δούμε 5 νέα ηλεκτρικά Audi - ανάμεσα στα οποία και η έκδοση παραγωγής του Audi E-Tron GT Concept με βάση την Porsche Taycan. Επιπλέον θα παρουσιαστούν 4 νέα plug-in hybrid μοντέλα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους σε 12.

Μέχρι το 2025, η Audi έχει στόχο το 40% της γκάμας της - δηλαδή 30 μοντέλα - να είναι ηλεκτρικά ή plug-in hybrid. Το σχέδιο θα γίνει πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία της Audi με Volkswagen και Porsche στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, μειώνοντας σημαντικά το κόστος εξέλιξης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube