Audi S3: Επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

Audi S3: Επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

Η Audi μας δείχνει ένα μοντέλο προ-παραγωγής, ένα μήνα πριν από την πρεμιέρα του hot hatch στη Γενεύη.

Μια εβδομάδα μετά από τη διαρροή φωτογραφιών του, το μοντέλο προ-παραγωγής του νέου Audi S3 βρέθηκε στις Αζόρες (Πορτογαλία) για μια επίσημη παρουσίαση σε κλειστή ομάδα δημοσιογράφων. Εκεί, η Audi αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου το οποίο φορά ελαφρύ καμουφλάζ, ένα μήνα πριν από την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση Γενεύης.

Αισθητικά, οι σχεδιαστές της Audi επέλεξαν μια εξελικτική προσέγγιση για τη νέα γενιά, η οποία διατηρεί παρόμοια σιλουέτα και γραμμή παραθύρων με το υφιστάμενο μοντέλο - φυσικά σε συνδυασμό με το επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο της έκδοσης επιδόσεων S3.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος με τα γωνιώδη φώτα LED να έχουν μεγαλύτερο σκαλοπάτι, τη γρίλια Singleframe να έχει φαρδύνει, τις εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα να έχουν μεγαλώσει σημαντικά και τις χαρακτηριστικές τρεις εσοχές κάτω από το καπό να κάνουν την εμφανισή τους για πρώτη φορά σε A3. Στο προφίλ η character line είναι πιο έντονη από πριν, οι ζάντες 19" φορούν ελαστικά Bridgestone ενώ στην οροφή βλέπουμε ράγες εμπνευσμένες από το RS3 Sportback. Πίσω τα νέα φώτα και οι πιο έντονες δυναμικές γραμμές χαρίζουν ένα πιο επιθετικό look, το παρμπρίζ έχει μεγαλύτερη κλίση και ο προφυλακτήρας φιλοξενεί διακοσμητικές εσοχές, ένα μεγάλο διαχύτη και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Audi S3 prototype

Το νέο μικρομεσαίο της Audi βασίζεται στην εξελιγμένη πλατφόρμα MQB Evo όπως και τα συγγενικά VW Golf VIII, Skoda Octavia και SEAT Leon. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ σύμφωνα με την Audi θα έχει νέα αμορτισέρ. Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουμε επίσης στο τιμόνι και το torque vectoring τα οποία μαζί με την τετρακίνηση ελέγχονται από ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου, αλλάζοντας τη συμπεριφορά του οχήματος ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης από το Audi Select.

Κάτω από το καπό του νέου Audi S3 βρίσκεται ο γνωστός 2.0 TFSI, ο οποίος αποδίδει 310 PS και 400 Nm ροπής - νούμερα ταυτόσημα με αυτά της προηγούμενης γενιάς. Το μοτέρ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο S-tronic 7 σχέσεων και νέο σύστημα τετρακίνησης quattro. Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουμε επίσης στην ανάρτηση (γόνατα McPherson εμπρός, πολλαπλούς συνδέσμους πίσω και νέα αμορτισέρ), την κρεμαγιέρα μεταβλητού λόγου και το torque vectoring τα οποία μαζί με την τετρακίνηση ελέγχονται από ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου, αλλάζοντας τη συμπεριφορά του οχήματος ανάλογα με το επιλεχθέν πρόγραμμα οδήγησης (Audi Select).

Audi S3

Η Audi δεν ανακοίνωσε τις επιδόσεις του νέου S3 όμως εικάζουμε πως θα είναι πολύ κοντά σε αυτές της προηγούμενης γενιάς - 0-100 km/h σε 4,7" και τελική ταχύτητα 250 km/h (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Οι άμεσοι ανταγωνιστές του Audi S3 στην αγορά, θα είναι η Mercedes-AMG A35 4MATIC και η BMW M135i xDrive. Από την εξίσωση δε λείπει και το συγγενικό VW Golf VIII R που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020 και θα χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη - φημολογείται μάλιστα πως θα είναι ακόμα ισχυρότερο με 333 PS. Περισσότερα για ολόκληρη τη γκάμα του νέου A3 θα γνωρίζουμε στην έκθεση Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube