Audi: Δεν θα υπάρξει έκδοση RS για το A1

Audi: Δεν θα υπάρξει έκδοση RS για το A1

Το RS 3 Sportback θα παραμείνει το βασικό μοντέλο με διακριτικά RS στη γκάμα της Audi Sport.

*Στις εικόνες βλέπουμε το βελτιωμένο Audi A1 "one of one" της ΑΒΤ με bodykit και 400 PS.

Η σημερινή γενιά του A1 δεν θα αποκτήσει σπορ έκδοση με τα διακριτικά RS όπως αποκάλυψε η Audi Sport στο Autocar.

Ο Julius Seebach, Managing Director της Audi Sport GmbH, δήλωσε πως ο πεντακύλινδρος 2.5 TFSI των 400 PS που μεταξύ άλλων βρίσκεται κάτω από το καπό της σημερινής γενιάς RS 3 Sportback, είναι η κληρονομία της Audi Sport και θα παραμείνει το βασικό μοτέρ για τη γκάμα των RS. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρξει τετρακύλινδρος κινητήρας για μοντέλο RS, κάτι που θα ήταν αναγκαία συνθήκη για την εξέλιξη ενός υποθετικού RS 1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βελτιωμένο Audi A1 Sportback με bodykit και 400 PS [video]

Μέχρι στιγμής, η κορυφαία έκδοση του γερμανικού σουπερμίνι είναι το A1 40 TFSI με τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων απόδοσης 200 PS (όπως και το συγγενικό Volkswagen Polo GTI). Αυτό που δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο είναι το αν η Audi ετοιμάζει μια ισχυρότερη έκδοση- διάδοχο του Audi S1 προηγούμενης γενιάς το οποίο ήταν τετρακίνητο με 231 PS.

Βέβαια για όσους θέλουν κάτι πιο γρήγορο υπάρχουν και οι βελτιωτικοί οίκοι, καθώς τα περιθώρια δύναμης του 2.0 TFSI είναι αρκετά υψηλότερα όπως έχει αποδειχθεί και από τα VW Golf GTI TCR (290 PS), VW Golf R (310 PS), Audi S3 Sportback και SEAT Leon Cupra (300 PS). Εξάλλου, ήδη η ABT Sportsline προσφέρει πακέτο βελτίωσης του A1 40 TFSI στα 240 PS ενώ στο πιο εξεζητημένο project "one of one" έχει ανεβάσει την ισχύ στους 400 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube