Βελτιωμένο Audi A1 από την ΑΒΤ με 240 PS

Βελτιωμένο Audi A1 από την ΑΒΤ με 240 PS

Πιο ισχυρό από το προηγούμενο Audi S1 αλλά χωρίς το σύστημα τετρακίνησης quattro.

Μπορεί η Audi να μην έχει πλέον έκδοση S1 στη γκάμα της, όμως η ABT Sportsline ανέλαβε να δώσει μια εναλλακτική σε όσους θέλουν ένα γρήγορο μικρό με έμβλημα τους τέσσερις κύκλους παρουσιάζοντας τη βελτιωμένη έκδοση του νέου A1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Test drive: Audi A1 Sportback 40 TFSI

ABT

Το βελτιωμένο A1 βασίζεται στην ισχυρότερη έκδοση 40 TFSI όμως χάρη στο ABT Engine Control Unit, ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων αποδίδει 240 PS (+40 PS) και 360 Nm ροπής (+40 Nm). Η ABT δεν αποκάλυψε την επίδραση της αύξησης ισχύος στις επιδόσεις του μοντέλου που σε εργοστασιακή μορφή επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 6,5" και έχει τελική ταχύτητα 235 km/h.

Επιπλέον, τα ελατήρια της ABT μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 25-30 mm ενισχύοντας την σπορ αίσθηση στην οδήγηση, ενώ μπορούν να συνδυαστούν και με τα προαιρετικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ της Audi.

Αισθητικά, εκτός από το χαμήλωμα, οι διαφορές εντοπίζονται στις ζάντες 18" ABT Sport GR με ελαστικά 215/40 R18 που είναι διαθέσιμες σε γυαλιστερή ή ματ μαύρη απόχρωση. Το υπόλοιπο bodykit παραμένει εργοστασιακό καθώς ήταν αρκούντως επιθετικό για ένα γρήγορο σουπερμίνι.

ABT

Σε σύγκριση με το Audi S1, το νέο ABT A1 έχει +9 PS και -10 Nm ροπής ενώ όπως όλα τα νέα A1 είναι αυστηρά προσθιοκίνητο σε αντίθεση με τον πρόγονό του που εξοπλιζόταν με το σύστημα τετρακίνησης quattro.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Test drive: Νέο Audi S1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube