Aston Martin: Πολυτελές crossover το 2019

Aston Martin: Πολυτελές crossover το 2019

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το concept DBX θα μπει στην παραγωγή.

Παρ’ ότι αρχικά φάνηκε να είναι απλώς μια σχεδιαστική άσκηση, από αυτές που φέρνουν συχνά οι εταιρείες στις εκθέσεις, τελικά το πρωτότυπο DBX που είδαμε στη Γενεύη θα γίνει το πρώτο crossover στην ιστορία της Aston Martin.

Η είδηση αυτή ήρθε από τον ίδιο τον CEO της, Andy Palmer, ο οποίος προσέθεσε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας νέας επένδυσης €200 εκατομμυρίων.

«Το ενδιαφέρον που προσέκλυσε το concept ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο Palmer. «Η επένδυση μάς δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην κατασκευή της DBX και άλλων καινούργιων πολυτελών μοντέλων που θα δημιουργήσουν το ισχυρότερο πορτφόλιο στην ιστορία μας.»

Το νέο μοντέλο αναμένεται το 2019 και δεν θα ακολουθεί τη συνηθισμένη φόρμα των SUV και θα είναι περισσότερο ένα ψηλότερο κουπέ ή, όπως το χαρακτηρίζει η ίδια η Aston Martin, ένα «πολυτελές crossover GT».

Εννοείται πως τα φουτουριστικά στοιχεία του concept, όπως οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας ανά τροχό, το σύστημα διεύθυνσης by wire κ.ά. δεν πρόκειται να περάσουν στο αυτοκίνητο παραγωγής για λόγους κόστους, διαθεσιμότητας ή νομοθεσίας.

Έχοντας συνάψει, από τα τέλη του 2013, συμφωνία συνεργασίας με τη Mercedes-AMG για την από κοινού εξέλιξη κινητήρων και την προμήθεια ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συστημάτων και τη σημαντική νέα επένδυση, η Aston Martin μπορεί πλέον ν’ ανοίξει κατά πολύ τους ορίζοντές της.

[Πηγή: Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube